bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Hästkrafter
Liknande böcker:
Mary Ann in Autumn
 A. Maupin
Michael Tolliver Lives
 A. Maupin
Stackars Birger
 M. Montelius
både och
 B. Danielsson
Avlivningskliniken Tus..
 M. Montelius
Tatueraren i Auschwitz
 H. Morris
Amy och vildgässen
 P. Hermes
Toxin
 R. Cook
Bobby Love
 M. Nilsson
Anrop
 M. Sandemo

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSimma med de drunknade

 
Originaltitel: Svøm med dem som drukner
Författare: Lars Mytting
Genre: Roman
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789146228585
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Släktkrönika om kärlek, krig och tillhörighet

Lars Mytting, författaren till succéboken Ved, har skrivit en spännande och underhållande släktkrönika om en föräldralös bondpojke som beger sig ut i världen för att finna sina rötter.
Hösten 1971 hittas ett norskt-franskt par döda i Frankrike. Deras tre år gamla son Edvard är spårlöst försvunnen men hittas fyra dagar senare på ett sjukhus tolv mil bort. Var Edvard har befunnit sig under tiden, och om det verkligen var en slump att hans föräldrar klev på en kvarglömd mina från första världskriget, förblir en gåta.
Edvard växer upp hos sin fåordige farfar på en potatisgård på norska landsbygden. Och det är när hans farfar dör i början på 90-talet, och det oväntat dyker upp en vackert snidad träkista från en släkting som Edvards tillvaro vänds upp och ner. Han beger sig ut i den stora världen för att finna svar på sitt livs frågor. Sökandet leder honom till Shetlandsöarna och tillbaka till Frankrike, där han tvingas gräva i de mörkaste hörnen av sin familjs historia. En historia som är nära sammanvävd med de stora tragedierna i Europa under 1900-talet.
Romanen fick det prestigefulla norska Bokhandlerprisen 2014.

Medelbetyg: 5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Simma med de drunknade :


okidoki 2016-01-02 10:11
Bortse från den fåniga titeln och det plottriga bokomslaget. Detta är en spänningsroman med en del djup. Fängslande och förförande. Missa inte.
Betyg 5

Arne 2017-06-17 19:46
När Edvard är tre år omkommer hans föräldrar i en olycka i Frankrike. Själv minns han inget, men har fått sig berättat att han försvann och återfanns på ett sjukhus tolv mil bort. Edvard växer upp hos sin farfar på en potatisgård på norska landsbygden. Hans farfar vill inte tala om det som varit och Edvard nöjer sig med det. Men så dör farfar och en vacker handgjord kista dyker upp, tillverkad av farfars bror. Men brodern påstås ha stupat i andra världskriget medan kistan är gjord betydligt senare. När Edvard går igenom farfars tillhörigheter uppdagas den ena hemligheten efter den andra, samtidigt som traktens åldrige präst kommer på besök och har något att berätta. Edvards tillvaro vänds upp och ner och han ger sig ut i Europa för att finna sanningen om sitt ursprung och sin familjs historia. Kvar blir Hanne, ungdomskärleken som aldrig glömt Edvard och som nu vill blåsa liv i deras förhållande. Men Edvard har tankarna på annat håll och det är med onda aningar som Hanne ser honom försvinna...

Norrmannen Lars Mytting blev världsberömd i hela Norden efter succén med faktaboken Ved, en bok som han skrev utan att själv ha eldat eller arbetat med ved! En del av de kunskaper som han då förvärvade har han överfört till denna prisade roman som är både originell, spännande och vemodig. Den har kallats för en släkthistoria men är mycket mer, en berättelse om människoöden i krigets Europa och hur dessa tragedier fortsätter att påverka individer i generationer framåt. Samtidigt är det en spänningsroman om rikedom, girighet, skuld och svek och om att inte ens kärlekens helande kraft alltid räcker till för att nå fram till och läka den människa som förlorat för mycket.

En fantastisk roman, läs den! Ni kommer inte att bli besvikna.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Simma med de drunknade


  Köp boken som film på cdon: