bokrecensioner boktips

Vassa föremål

Författare: Gillian Flynn
Genre: Roman
Utgivningsår: 2014
ISBN: 9789174995725


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Efter en lång tids frånvaro är journalisten Camille Parker tillbaka i sin gamla hemstad. Hon är ditskickad av sin arbetsgivare en tredje klassens Chicago-tidning för att rapportera om två unga flickors försvinnande. Camille är motvilligt inhyst i sitt föräldrahem, där hon på nytt konfronteras med sin distanserade mamma och den brådmogna trettonåriga halvsyster hon knappt känner.

Hemsökt av mörka händelser ur det förflutna, och samtidigt bekymrad över det olustiga grepp hennes syster tycks ha om stan, brottas Camille med samma gamla behov av att bli accepterad som plågade henne under uppväxten.

När ledtrådar visar sig bli återvändsgränder identifierar sig Camille allt mer med de unga offren. Och till sist inser hon att hon inte har något val: Hon är tvungen att nysta upp sitt såriga förflutna om hon ska kunna klara sig ur den här hemkomsten med livet i behåll.
Medelbetyg: 3,8 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vassa föremål :
2014-11-23 19:12
Den började lite långsamt, men innan jag hann ge upp (Tack och lov för det) började den bli otroligt spännande! Hela berättelsen har en mörk och obehaglig ton över sig. Man känner huvudpersonens känslor av hopplöshet rakt ut ut boksidorna. Tycker vassa föremål ligger i samma klass som Gone Girl! Vill man ha känslostormar och spänning i en rå men även en igenkännande miljö så läs den!
Betyg 5
2015-02-02 10:41
Sjukt skruvad men bra !
Betyg 5
2016-01-18 10:33
Mycket spännande, en del oväntade händelser vilket jag gillar.
Betyg 4
2016-02-03 15:31
Förefaller utspela sig i ett låtsassamhälle, skilt från världen i övrigt. Här finns ingen moral, ingen anständighet, ingen glädje, inget hopp. Tycker man om att läsa om elaka, onda och allvarligt störda människor så ska man läsa denna bok. Annars, läs något annat. Snäppet sämre än den mer omtalade Gone Girl.
Betyg 2
2018-11-30 16:05
Jag tycker att det här är en ojämn roman där framförallt upplösningen känns sådär.
Betyg 3
Liknande böcker:
Ödets hand
 B. Plain
Alma - En kvinnohistoria
 E. Martinsson
Mamma i soffa
 J. Virdborg
Quichotte
 S. Rushdie
Nej och åter nej
 N. Lykke
Misstagens bok
 S. Bjerg
evangelium enligt pantera
 h. linderholm
Renoveringsobjekten
 E. Åhman Owetz
Samma Författare: