bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Blunddockan
Dans med döden
Den tomma stolen
Det tolfte kortet
Det trasiga fönstret
En skör tråd
I samlarens spår
Stenapan
The Cold Moon
Tid att dö
Tyst gisslan
Liknande böcker:
The trouble with magic
 M. Alt

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMannen som försvann

 
Författare: Jeffery Deaver
Genre: Deckare
Ämnesord: , magi
Utgivningsår: 2004
ISBN: 911301269X
 
Spänning:  7

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En seriemördare härjar i New York. Polisen är honom på spåren, men gång på gång tar han sig ur både kedjor och låsta rum. Till sist tar Lincoln Rhyme hjälp av en kvinnlig magiker för att försöka ta fast mördaren som kallas för Trollkarlen. Mannen som försvann gick direkt upp på topplistorna i USA. Jeffery Deaver tillhör de mest populära thrillerförfattarna i USA just nu. Han fick sitt stora internationella genombrott med I samlarens spår, filmatiserad med Denzel Washington.

Utdrag ur boken:
De stod som förstenade mitt i hörsalen, både oroliga och förvirrade, och försökte förgäves komma på hur mördaren lyckats fly från ett rum som det inte gick att fly ifrån.

Medelbetyg: 3,5 (6 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Mannen som försvann :


ElinLeticia 2004-08-05 19:33
New York, en ung utländsk student blir mördad av en hämndgalen före detta magikonstnär. Rörelsehindrade Rhyme och hans fästmö Sachs (som kämpar för att avancera till kriminalassistent) kopplas på fallet. Efter bara några timmar mördas nästa person och "magikern" visar ingen tendens att upphöra sin mordturné. Rhyme anlitar därför den unga Kara som är trollkarlslärling till sin hjälp. Tillsammans måste de genomskåda "Magikerns" alla fintar och illusioner och tiden är bråd.

Inte någon av de bästa i serien om Rhyme och Sachs, men inte heller den sämsta. Deaver är som vanligt i toppform och denna gång får vi göra bekantskap med trollerivärlden, något som är mycket intressant. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vart denna historia brister, vilket den tyvärr gör. Ibland känner jag mig lite småuttråkad och upplever historien en aning för lik många av de tidigare deckarna av Deaver. Samtidigt är Deaver en mästare i sin klass. Där han är medelmåttig är han ändå på en helt annan nivå än andra deckarförfattare. Jag känner mig därför tvungen att ge denna roman en fyra.
Betyg 4

inca 2004-09-02 21:54
Läsvärd och stundtals riktigt spännande. Man får lära sig att det mesta är en illusion. Kan bli lite seg mellan varven men lite överraskningar blir det.
Inte hans bästa men en stark 3:a får den.
Betyg 3

Margut 2004-09-06 11:51
Jag håller med tidigare recensenter om att den här inte var riktigt lika bra som de föregående Lincoln Rhyme böckerna. Men jag tilltalades av temat och gillade alla vändningar som fallet tog. Spännande med det "magiska" temat!
Betyg 4

Mossmannen 2006-01-09 23:12
Mycket bra deckare med många sköna vändningar. Kul att få ge sig in i illusionernas värld också.

Detta var min första Deaverbok, och jag kommer att läsa fler.

Boken kändes, som tidigare skrivits, lite tunn. Vet inte varför, men något saknades för att göra den riktigt het. Kanske lite för mycket trolleridaltande... nää.. kan faktist inte klura ut det.

Men läs den. Om du inte gillar den så har du iallafall lärt dig väldigt mycket om illusioner och allt som finns i en magikers värld!

Betyg 4

mariemarran 2008-09-13 12:07
Mycket bra bok och jag är bara lessen att den redan är slut :o)
Betyg 3

Spaniard 2012-03-01 21:58
Vilseledning är Deavers specialitet och här får han tillfälle att briljera. Böckerna om Lincoln Rhyme är skrivna i modern spänningsstil och alla följer samma mönster. Det är väl egentligen bara Dan Brown som lika envetet håller sig till ett koncept.

Följaktligen är den första Deaverbok man läser ofta den bästa. När man läser sin andra och tredje osv. avtrubbas upplevelsen drastiskt.

Hur som helst är "Mannen som försvann" en helgjuten, välskriven thriller med många överraskningar. Gärningsmannens raffinerade plan är en smula svårsmält men som underhållning håller det god klass.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Mannen som försvann


  Köp boken som film på cdon: