bokrecensioner boktips

Tid att dö

Originaltitel: The Cold Moon
Författare: Jeffery Deaver
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9789170016097


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En osedvanligt brutal och bestialisk seriemördare sätter skräck i New Yorks invånare, en mördare som också verkar vara besatt av tiden. Vid brottsplatserna påträffas identiska klockor och lappar undertecknade av "Urmakaren". För att stoppa gärningsmannen tar kriminaltekniker Lincoln Rhyme och hans medhjälpare Amelia Sachs bland annat hjälp av en kvinnlig vittnesexpert. Tiden är som vanligt knapp, och under den intensiva jakt som följer ska det visa sig att klockorna bara är en del av den djävulska plan som mördaren iscensatt.

Flerfaldigt prisbelönade Jeffery Deaver fick sitt internationella genombrott med I samlarens spår. Tid att dö är den sjunde boken i serien om kriminaltekniker Lincoln Rhyme och hans kollega Amelia Sachs.

Utdrag ur boken:
"Det var då som det hördes ett nytt knarrande alldeles i närheten, utanför fönstret bakom henne. Och så en gång till, ännu närmare.
Det där är ingen ekorre."

Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Tid att dö :
2011-10-07 21:59
Deavers specialitet är raffinerad kriminalitet, avancerad ondska. Hans gärningsmän tilldelas alltid en handfull spetsegenskaper och ett imponerande intellekt. Som tur är håller den förlamade utredaren Lincoln Rhyme jämna steg när det gäller skarpsinnigheten.

På många sätt är "Tid att dö" en perfekt spänningsroman, med en intrig som är svår att förutse och försedd med en hög dos spänning. Om det är den första Deaverbok man läser blir man antagligen hänförd.

För oss som läst flera Rhyme-deckare blir det lite mer svårsmält. Det är nämligen samma upplägg varje gång. Det hindrar från toppbetyg.

Sammantaget den mest typiska Deaverboken.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Tid att dö
Liknande böcker:
Rambo
 D. Morrell
Kinesen
 S. Leather
Tvekampen
 D. Morrell
Goldeneye
 J. Gardner
Parmiddagen
 M. Österdahl
Visa ditt rätta ansikte
 H. Fogelström
Asfaltsland
 C. Cosby
Nödrop
 G. Bøe
Meningen med döden
 K. Genberg