bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Läsarna i Broken Wheel..
Liknande böcker:
Kristin Lavransdotter 1
 S. Undset
Maude dansar
 K. Faldbakken
I går och i dag
 G. Lilja
Hunden
 K. Ekman
Den röda bokstaven
 N. Hawthorne
Regnmannen
 J. Karlsson
Ditt livs affär
 F. Backman
Den fantastiska berätt..
 R. Puértolas
Sommaren utan män
 S. Hustvedt
Boken om Eva
 C. Beresford-Howe

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerLäsarna i Broken Wheel rekommenderar

 
Författare: Katarina Bivald
Genre: Roman
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789175032788
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 3,25 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Läsarna i Broken Wheel rekommenderar :


mammene 2014-07-27 11:59

Det skrivna ordet är odödligt, men inte människan.

Svensk flicka hamnar på den amerikanska landsbygden genom sin brevvän Amy som bjudit dit henne, det är bara det att när Sara anländer så har Amy avlidit. Vad ska hon göra nu? Det behöver hon inte fundera på så länge, för innevånarna i den lilla staden Broken Wheel tar genast hand om henne.

Broken Wheel är inte längre mycket till stad, inga jobb, ingen framtid, det enda det finns gott om är majsfält. Sara har genom breven från sin vän fått en beskrivning av staden och dess medborgare så hon tycker att hon redan känner dem. Hon som ser sig själv som en grå liten fågel med näsan i en bok för det mesta, blir här snabbt accepterad och omtyckt. För att hedra den avlidna Amy och för att få något att göra öppnar Sara en bokhandel, där hon till en början använder sig av Amys och sina egna böcker. Alla är hjälpsamma, även om de funderar över hur hon ska få Broken Wheel att läsa böcker, men Sara har mottot att det finns en bok för alla människor.

När Saras tid som turist börjar lida mot sitt slut vill hon inte lämna staden och dess befolkning, och de i sin tur vill inte att hon ska åka hem till Sverige. Det börjas smida planer.

Är man bokälskare är detta en mycket lockande bok med mycket bokprat som man kan frossa i. Det här om vad som anses ”fint” att läsa, ska man läsa vissa böcker bara för att man bör läsa dem, för att de är klassiker eller ska man gå efter lust. Sådana tankar har jag själv då och då, min erfarenhet är att det är bäst att gå efter lust, för den kan föra en vidare till något man inte tänkt från början.

Klassikerna kan kännas påtvingade, det är lite synd för de är ofta klassiker av en orsak, att de är odödliga och står sig över tid och då också väldigt bra. Men vi människor har olika smak som tur är, och det gör att vi fastnar för olika ämnen, men vi kan alltid utvecklas.
En bit in handlingen börjar det mer och mer förvandlas till en Hollywoodfilm. Jag skulle absolut kunna tänka mig den här boken som film och tror att det skulle bli bra. Beskrivningen av den amerikanska landsbygden efter den ekonomiska krisen känns trovärdig, där vissa gör allt för att hålla sig kvar, medan andra ger upp. Deras kamp för att Sara ska få stanna är gripande, gränsen är hårfin till vad jag klarar av av sentimentalitet. Men låt gå, ibland måste man tillåta sig till lite naivitet.

En trevlig läsupplevelse med massor av boktips, lite amerikansk historia och mycket kärlek och att människor kommer långt genom att gemensamt sträva åt samma håll. Helt enkelt en bok att må bra av. Och i dessa tider av främlingsfientlighet känns det fint att få läsa om motsatsen, hur befolkningen välkomnar sin utlänning och ser att hon kan tillföra något.


Skriv egen bokrecension till Läsarna i Broken Wheel rekomenderar
Betyg 4

okidoki 2014-07-28 15:22
Romanen har sin charm och får därför godkänt. Mycket är dock superfånigt särskilt alla romanser i slutet.
Betyg 3

marta153 2015-03-14 20:42
Vänskap, böcker och kärlek utgör essensen i denna trevliga debutroman. Det är härligt med en bok som utspelar sig i något så ovanligt som Iowas landsbygd, hårt tärd av den ekonomiska recessionen. Det som drar ner helhetsbetyget till en enkel trea är den lite fåniga kärlekshistorian mellan Tom och Sara, det blir för sockersött och pluttenuttigt för min smak.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Läsarna i Broken Wheel rekommenderar


  Köp boken som film på cdon: