bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Dolda talanger
 M. Carnehult
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Tokyo blues
 P. Hintze

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerKomma och gå

 
Originaltitel: Ghana must go
Författare: Taiye Selasi
Genre: Roman
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789146221159
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Den framstående kirurgen Kweku Sai avlider i en hjärtattack i sin trädgård i Ghana. Den tragiska händelsen samlar den splittrade familjen som Kweku övergivit många år tidigare efter en förödmjukande rättsprocess. Deras historia - den handlingskraftiga före detta frun, den begåvade äldste sonen, de vackra men gåtfulla tvillingarna och den yngsta systern, nu en ung kvinna - berättas från 1960-tal till nutid och utspelas i USA, Ghana och Nigeria. Återförenade i deras mors nya hem i Ghana avslöjas historien om hur de skiljdes åt, om krossade hjärtan, lögner och brott som begåtts i kärlekens namn. Det är en gripande skildring om en välutbildad, modern och på ytan framgångsrik familj med rötter i den afrikanska kulturen. Familjen, vars medlemmar alla har sina smärtsamma hemligheter att hantera tvingas försöka försonas med sig själva, sitt komplicerade öde och sina förluster från det förflutna - och börja om på nytt.

Medelbetyg: 3,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Komma och gå :


okidoki 2014-05-18 17:36
Visst kan hon konsten att gestalta, men som helhet är romanen alldeles för komplicerad med minst sex huvudpersoner och med sin vandring i tid och rum. Och alla är de olyckliga.
Betyg 2

poby 2014-09-10 14:13
En underbar bok.
Boken handlar om Kweku och Fola och om deras fyra barn. Familjen bor i Nigeria i Afrika. Kweku lyckas få jobb som läkare i USA och hela familjen flyttar dit. I USA splittras familjen, av olika anledningar. Boken slutar i Ghana med begravningen av Kweku.
Taiye Selasi skriver underbar prosa. Vi får leva oss in i de olika personerna, så man nästa ÄR den person man läser om. Författaren delar inte ut alla detaljer om de olika familjemedlemmarna med en gång, utan vi får små bitar av deras liv, som till slut växer samman till en helhet. Ett fascinerande sätt att lära känna de olika personerna.
Boken kräver sin tid. Den innehåller många fantastiska "bilder", som tar sin tid att uppskatta. Men boken är värd ALL tid.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Komma och gå


  Köp boken som film på cdon: