bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Bubble
Höstdåd
MemoRandom
Slutet på sommaren
[geim]
Liknande böcker:
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Whisky och plättar med..
 M. Gustavsdotter
Planetariet
 N. Sarraute
Planetariet
 N. Sarraute
Planetariet
 N. Sarraute
Blodnäva
 A. Bäckman
Booze
 B. Danielsson
Tre systrar och en jul..
 S. Morgan
Innan ni tog oss
 L. Wingate
Miraklernas tid
 E. Seeberg

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBuzz

 
Författare: Anders De la motte
Genre: Roman
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789186969271
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Henrik HP Pettersson är på flykt och har hamnat i Dubai. Det har gått fjorton månader sedan han via en mystisk mobiltelefon blev indragen i det djävulska verklighetsspel som sånär kostade honom livet.
Rebecca befinner sig i Sudan som livvakt åt en svensk minister. Men dramatiska händelser tvingar snart de båda syskonen tillbaka till Stockholm.
Är Spelet verkligen över?
Vem kan man egentligen lita på?
Går det att skydda sig mot ett hot som kanske inte ens existerar?

[buzz] är fortsättningen Anders de la Mottes succédebut [geim] som belönades med Svenska Deckarakademins debutantpris 2010. Den är en andlöst spännande, kraftfull och nyskapande thriller som kommer att läsas av många över hela Europa!

"Det här är underhållning på hög nivå och åter igen skapas en intressant intrig i en modern cyberverklighet."
Kristianstadsbladet

"En lysande uppföljare. [buzz] är till och med snäppet bättre än debuten!"
Deckarhuset.se

"Anders de la Motte drar in läsarna i en obehagligt trovärdig historia och bjuder samtidigt på vansinnigt underhållande sträckläsning. [geim] utsågs till förra årets bästa deckardebut av Svenska Deckarakademin och [buzz] har inga problem att leva upp till alla högts ställda förväntningar. Det här är helt enkelt ett riktigt deckarguldkorn."
Skånska Dagbladet

"Det bästa med Anders de la Motte är att han har hittat ett alldeles eget språk att skriva böcker på. Ingen är som han."
DAST Magazine

Medelbetyg: 4 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Buzz :


Anfield 2012-11-21 14:30
Bra grejer :-)
Betyg 4

arsenal23 2012-11-26 08:36
Bokrecension
Författare: Anders De La Motte
Titel: [buzz]
Antal sidor: 394
Förlag: Alfabeta
ISBN: 9789150113228
Anders De La Motte är säkerhetschef på ett internationellt it-företag och har tidigare arbetat som polis i Stockholm. [buzz] är uppföljaren till succédebuten [geim] som belönades med Svenska deckarakademins debutantpris 2010. Böckerna är brett sålda internationellt och SF har köpt filmrättigheterna till [geim]. Källa: (Alfabeta).
Handling. [buzz] är fortsättning på den kritikerrosade debutromanen [geim] (2010).
Då hittade Henrik Pettersson, kallad HP, en mobiltelefon på ett pendeltåg. Ingen vanlig mobiltelefon utan en som skrev till HP om olika djävulska verklighetsuppdrag som han skulle utföra. När ett av uppdragen nästan kostade honom livet flydde han från Sverige. Nu i [buzz] har han varit på flykt i fjorton månader, har både frihet och pengar, men han är ändå inte nöjd. Han saknar de kickar han fick av Spelet. Han är helt enkelt uttråkad av det bekväma livet. När han så träffar den rika, snygga och världsvana Anna Argos börjar han åter se saker från den ljusa sidan. Men Anna Argos mördas kort efter att de träffats och HP:s liv förändras igen. Nu måste han leka Nancy Drew eller Kitty som hon är mer känd för i Sverige, för att försöka hitta vem som ligger bakom mordet. HP:s syster Rebecca Normén har beordras till gruppchef för ett eget livvaktsteam och är även på väg att bli sambo. Men hon har svårt att känna sig tillfreds med sitt nya liv – det känns overkligt. Hon får tips om ett nytt webbforum där en anonym skribent som kallar sig Maybey skriver. När orden börjar vända sig mot henne som om de kände varandra och det som skrivs oroar Rebecca. Både HP:s och Rebeccas förföljare börjar komma ikapp dem. Vad är egentligen på riktigt? Vem kan man lita på? Kan man skydda sig mot något som kanske inte ens existerar?

Jag har läst [geim] och den tyckte jag var mycket spännande. Satt helspänd hela tiden jag läste och bara sträckläste. Och [buzz] var lika spännande den med. HP är en härlig karaktär som är mycket väl gestaltad och som lyfter hela berättelsen, och som jag känner stor sympati för. Innan du läser [buzz] bör du läsa [geim] för [buzz] är en direkt fortsättning. Eftersom jag är sen med min recension ser jag nu att tredje delen [bubble] redan kommit ut. Anders de La Motte har ett alldeles eget speciellt språk som tilltalar mig. Välgestaltade karaktärer och miljöer och boken blir aldrig tråkig att läsa, den håller samma höga kvalité hela vägen.

Betyg 4/5
Betyg 4

hencka 2013-07-31 11:22
Det här var nervigt, lite maniskt och spännande alltigenom. Fullt ös på. En bra fortsättning på gejm, som jag dock tyckte var litet bättre. Den här kändes bitvis lite spretig.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Buzz


  Köp boken som film på cdon: