bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Elitloppet - en dag om..
 C. Freidenvall
Förlåten
 A. Lidbeck
Den lilla bokhandeln r..
 J. Colgan
Dödskaravanen
 M. Erasmie
Glasslottet
 J. Walls
Our precious Lulu
 A. Fine
Doften av en man
 A. Pleijel
Flyktväg
 T. Flygt
Det lilla bageriet på..
 J. Colgan
Heroine
 M. Kallentoft

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerÄven tystnaden har ett slut

 
Författare: Ingrid Betancourt
Genre: Roman
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789113041148
 

KÖP PÅ CDON.COM


Direktlänk till boken hos Bokus


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Det här är berättelsen om de sex och ett halvt år som Ingrid Betancourt satt fången hos FARC-gerillan i den colombianska djungeln. Det är en intim skildring och ett äventyr utan motstycke. Det är också en betraktelse över de fördömdas villkor - och över vad som skapar en människa."Jag var fastkedjad runt halsen vid ett träd, fråntagen all frihet, friheten att röra sig, att sitta ner, att resa sig upp; friheten att prata eller att tiga; friheten att dricka eller att äta; till och med det mest grundläggande, att värna sina kroppsliga behov... Jag blev - efter alla år - medveten om att man likväl bevarar det allra mest värdefulla, friheten som ingen någonsin kan ta ifrån en: friheten att bestämma vem man vill vara."Ingrid Betancourt föddes i Bogotá 1961 men växte upp i Frankrike. Vid trettiotvå års ålder bestämde hon sig dock för att återvända till Colombia för att bli politisk ledare för De gröna. Detta i ett land som undan för undan höll på att bli förstört av terrorism, våld, korruption och rädsla - ett uppgivet land. Under valrörelsen 2002 blev hon tillfångatagen av den marxistiska FARC-gerillan. Under de följande sex och ett halvt åren var hon deras fånge djupt inne i djungeln.Även tystnaden har ett slut är ett mycket personligt och berörande vittnesmål från tiden i fångenskap. Ingrid Betancourt var mer eller mindre ständigt fastbunden och undernärd, hon förflyttades nästan varje dag och var i ett eländigt fysiskt skick. Hon gjorde en mängd flyktförsök men fångades in gång på gång och blev allt hårdare behandlad. Hon berättar om de rutiner som hon tvingade sig till för att kunna härda ut, för att försöka få lite värdighet mitt i den mardrömslika situationen.I juli 2008 blev hon, tillsammans med fjorton medfångar, fritagen av den colombianska armén och kunde återförenas med sina två barn och sin mor.

Utdrag ur boken:
"Låt oss säga att det blir en razzia igen och att radion då defintivt blir konfiskerad. Skulle du bara redo att ge upp din egen radio, om du hade fått tillbaka den, som ersättning för den som redan blivit konfiskerad?"
"Nej varför skulle jag göra det? Det är det inte tal om!Jag ska väl inte behöva betala för andras dumheter, heller"
" Okej jag vill bara illustrera hur alla gärna slulle vilja ha glädjen av en hemlig radio utan att behöva riskera något. Det är själva min poäng-vill ni ha glädjen av en radio får ni också vara beredda att dela riskerna med den!
En av kamraterna exploderade:
:vi vill inte spela ditt spel! Här kommer du med ditt politikersnack och tror du kan lura oss med det! Vi har ställt en fråga, och vill ja svar på den. Har du en radio gömd i din caleta eller ej?


Medelbetyg: 3,33 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Även tystnaden har ett slut :


animisha 2012-09-05 19:20
Väldigt märkligt att man kan vara med om något så gripande, och sedan berätta om det på ett så pass tråkigt sätt. Boken är en stor besvikelse.
Betyg 1

Älvan 2015-02-04 20:49
En jättebra och läsvärd bok om Ingrids tid i fångenskap. En kamp för att hitta livsvilja, en kamp för överlevnad... Vad händer inom en människa under dessa förutsättningar och vad händer i samspelet med andra människor? Mycket intressant att följa Ingrids tankar och hennes andliga utveckling under tiden i fångenskap.
Betyg 4

bonadea 2016-05-08 16:11
En fantastisk självbiografi , att klara av att överleva fångeskap i 6 år är beundrasvärt. Förutom att boken är spänande och välskriven så är det intressant att ur det psykologiska perspektivet då Ingrid Betancourt genomgår alla olika processer utan att ge upp.
Rekomenderar starkt
Betyg 5

Skriv egen bokrecension till Även tystnaden har ett slutKÖP PÅ CDON.COM


  Köp boken som film på cdon: