bokrecensioner boktips

Huliganerna kommer på besök

Originaltitel: Visit from the Goon Squad
Författare: Jennifer Egan
Genre: Roman
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789113040806


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Bennie Salazar, en åldrande före detta punkare som nu blivit skivbolagsmogul, anställer den rastlösa Sasha. Genom olika nedslag i deras liv skildras hur tid och musik formar oss människor.
Vi får möta Bennie när han försöker upprätta en relation med sin nioårige son, men också långt tidigare när han blev en del av punkscenen i San Francisco. Sashas gränslösa tillvaro skildras från medelålderns psykologdivan till en vild uppväxt i New York och Neapel.

Huliganerna kommer på besök belönades med Pulitzerpriset med motiveringen "en sinnrik undersökning om att bli vuxen och om att bli gammal i en digital tidsålder, en roman som visar på en hängiven nyfikenhet om hur kulturella förändringar sker i warphastighet".
Medelbetyg: 2,67 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Huliganerna kommer på besök :
2012-07-30 11:26
Tycker inte att den är läsvärd hela vägen. I mitten någonstans förlorar romanen nyhetens behag och blir att rörigare att följa, när fler och fler personer blandas in i soppan. Upplever inte att vi kommer särskilt nära huvudpersonerna. Jag är ingen beundrare av det amerikanska samhället och den här romanen präglas av det och av en post-11 september känsla. Det där med att livet är ändligt har jag upptäckt för länge sedan.
Betyg 2
2014-11-09 20:17
Boken är alldeles för splittrad. Vissa avsnitt är vackra och tankeväckande, andra är bara tråkiga, handlar om människor som är väldigt jobbiga och som jag inte vill "umgås med". Jag orkade inte heller läsa den experimentella texten nästan mot slutet.
Betyg 2
2019-10-22 06:04
Jag gillar boken, tyckef om Jenbifer Egans språk. Men stundvisst blir det lite rörigt att hålla reda på alla personer. Jag gillar böcker där man får följa människor och se deras utveckling. Boken röda tråd är livet, att det inte blir som man har förväntat sig. När man är ung är mN djärv och osårbar .
Boken är skriven där man får snabba inblickar i då och hur det blir sen. Drt är sorgligt men väcker eftertanke för det är exakt så verkligheten är. Nackdelen med boken är att det är för många karaktärer och det blir svårt att följa alla, och man kommer inte längre än att skrapa på ytan. Det är synd då boken hade kunnat vara riktigt bra.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Huliganerna kommer på besök
Liknande böcker:
Stormberget
 L. Marklund
Bedårarna
 S. Eklund
Mitt liv som man
 P. Roth
Jävla karlar
 A. Walden
Färden till västern
 W. Cheng'en
Rakbladstårar
 S. Cosby
Silverviken
 J. Moyes