bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Resa i månljus
 A. Szerb
Dömd för död
 A. Jansson
Sent på dagen
 T. Hadley
Snusk: Två osedliga be..
 A. Bennett
Din styvmor Rebecka
 M. Jeffmar
Folkets skönhet
 M. Pryds Helle
Skuggan från fronten
 H. Kirst
I det sista regnet
 J. Vaidya
Den vita staden
 K. Ramqvist
Rucklet
 M. Sällström

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassikerlisas andetag

 
Författare: karel glastra van loon
Genre: Roman
ISBN: 9170011303
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Av författaren till Passionsfrukten De tre huvudpersonerna i Lisas andetag har en sak gemensamt: saknaden efter Lisa. För hennes pojkvän Töve var hon hans första kärlek, för sin mor Sophie hennes enda barn och för Sebastian, styvfadern, är hon den hemlighet som till sist gör att han går under. Lisa är sjutton år när hon försvinner spårlöst under en semesterresa i Frankrike. Har hon blivit bortrövad? Har hon begått självmord? Eller har hon rymt? De som är kvar måste lära sig att leva med frågor som de aldrig kommer få svar på och de blir isolerade i sin egen sorg. Men när en av frågorna besvaras förändras de tres inbördes förhållanden. ¿Med sin strama stil, sitt spel mellan dolda och öppna sanningar och sitt angelägna ämne är Lisas Andetag en starkt berörande roman.¿ Björn Gunnarsson Helsingborgs Dagblad ¿Glastra van Loon är en skicklig berättare med förmåga att skapa ett sug som ständigt driver läsaren vidare¿¿ Johan Werkmäster Göteborgs Posten ¿¿ en prosa som är i högsta grad levande; ofta oförutsägbar och melodisk ¿ boken är en ren språklig fröjd att läsa.¿ Annina Rabe Svenska Dagbladet

Medelbetyg: 2,33 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av lisas andetag :


mana 2004-07-05 00:00
jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om den här boken. och inte heller vad jag tycker. de första sidorna var oerhört sega och enligt mej dåligt skriva, men efterhand blev det bättre.

boken är dock indelad i tre delar, och efter ett tag i del ett blev den som sagt nästan bra. i alla fall på något sätt fängslande. men när jag började med del två böev boken seg igen, och helt enkelt kass. det varade i hela del två ungefär. del tre var bättre, men ändå inte bra. kanske stundtals.

jag tycker att den är ganska oklar, och det dyker upp en hel del frågetecken i min skalle som jag inte tycker mej få något svar på. inte heller handlade boken alls om det jag trott, det som baksidetexten fått mej att tro.

så nu till det svåra, att ge boken ett betyg. en två vore antagligen alldeles för lite, och en tre alldeles för mycket. helst skulle jag vilja ha något mitt emellan. skulle jag ge den en två skulle säkert en hel del antagligen undvika att läsa den, och det är synd för på något sätt är den ändå läsvärd. så det får bli en tre. dock mycket svag!
Betyg 3

Monaco 2005-01-07 16:24
Helt förvirrande bok.
Nej, den här boken var ett riktigt bottennapp. Att läsa den känns ungefär som att försöka cykla när någon hela tiden stoppar in en pinne i hjulet.
Betyg 1

animisha 2005-11-20 11:40
Till en början är boken lite förvirrande - vems röst är det som talar nu? Det är en rätt så krävande bok, men läser man boken med full uppmärksamhet är den vacker.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till lisas andetag


  Köp boken som film på cdon: