bokrecensioner boktips

mörker som gör gott

Författare: thomas engström
Genre: Roman
ISBN: 9170010900


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

¿Engström skriver fullgånget. En ny, tung svensk författare är över oss.¿ BLM ¿Det är underhållning på hög nivå.¿ Eskilstuna-kuriren ¿¿ välskriven och underhållande ¿ jag dundrar genom boken i ett svep ¿ Man ljusnar.¿ Barometern Tobias Ekman är en trettionioårig överviktig universitetslärare, bosatt i Boston. Han lever ett monotont enstöringsliv, i exil både från sitt hemland Sverige och kärleken. Framgångsrikt håller han tillbaka sitt spruckna förflutna med hjälp av videotittande, snabbmat och litteratur ¿ ända tills det ringer på dörren. Där står Otto, en tonåring som påstår sig vara Tobias son. ¿¿ en ovanlig debutroman ¿ den vittnar om stor människokunskap och genomsyras av det slags äkta humor som skrattar åt att livet inte bara är tragiskt, utan ibland också uppfriskande tragikomiskt.¿ Expressen ¿Det finns en självklarhet i hans sätt att glida mellan lågmäld humor och allvar, en omsorg i hans gestaltning av såväl människor som miljöer, ett vemod som gör den här berättelsen mycket tilltalande.¿ Svenska Dagbladet ¿Engström håller sin filosofi på en mänsklig nivå ¿ Dessutom är Mörker som gör gott romantisk och jag älskar den för det.¿ Allt om Böcker Thomas Engström är född 1975. Mörker som gör gott är hans debutroman.
Medelbetyg: 3,6 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av mörker som gör gott :
2004-07-03 21:29
riktig skitbok. förbannad blev jag också, av författarens skitsnack om marilyn manson och personer med svart hår och svart nagellack. jag kan inte hjälpa det, tycker att han är en idiot. huvudpersonen. får hoppas att författaren inte tycker så egentligen.
men det var inte det som gjorde den dålig. utan det var allt... den känns helt enkelt... skit.
Betyg 2
2004-10-07 13:25
"Mörker som gör gott" är vansinnig, vansinnigt bra! Författarens syn på livet ur de olika karaktärernas ögon känns verklighetstroget och svart, det får mig att tänka på Ulf Lundell. Det är cynism, depression och tragik på högsta nivå. Samtidigt sveper livets ljusa vingar runt boken och erkänner att vi alla är mänskliga, alldeles oavsett våra fel och brister, eller kanske är det just dessa egenheter som gör oss mänskliga... Engström har ett underbart språk som gör att man vänder sida efter sida, utan att reflektera över tiden som har passerat. Om man ska säga något dåligt om romanen är det att den tappar greppet lite i mitten av boken, men det är inte dåligt i sig, bara om man jämför med den fantastiska inledningen och avslutningen.

Jag personligen hoppas att Engström skriver många fler böcker! Att mörker kan göra gott är jag den första att tro på!
Betyg 5
2005-01-02 19:53
Det var länge sedan jag fick en sådan kick av att läsa. Thomas Engström visar en tydlig ömhet för de borttappade själar skriver han om. Stämmningen är svart men alldrig bitter. Jag njöt i fulla drag av
diskutionerna mellan karktärerna.
Betyg 4
2006-07-23 13:51
Helt okej berättelse om en enstöring som plötsligt får veta att han har en tonårsson.
Betyg 3
2009-01-02 13:37
Författarens debutbok läste jag häromdagen
och blev helt tagen, kunde inte släppa den.
Handlar om en pojke som söker sin far, med alla medel,
en man som sökte sin kärlek men släppte den pga rädsla,
en kvinna som söker sig själv
och var och en är de inneslutan i sin egen bubbla
Uttmärk debut.
Sonen sträckläser den också nu
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till mörker som gör gott
Liknande böcker:
MeloDrama Queens : vad..
 N. Grönvall
MeloDrama Queens : vad..
 N. Grönvall
MeloDrama Queens : vad..
 N. Grönvall
Närheten
 K. Kitamura
Bergens stjärnor
 J. Moyes
Fader vår
 I. Edelfeldt
In i minsta detalj
 K. Emilsson
Isstorm
 D. Buthler