bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Arktisk sommar
Den gode doktorn
Liknande böcker:
Resa i månljus
 A. Szerb
Dömd för död
 A. Jansson
Sent på dagen
 T. Hadley
Snusk: Två osedliga be..
 A. Bennett
Din styvmor Rebecka
 M. Jeffmar
Folkets skönhet
 M. Pryds Helle
Skuggan från fronten
 H. Kirst
I det sista regnet
 J. Vaidya
Den vita staden
 K. Ramqvist
Rucklet
 M. Sällström

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBedragaren

 
Originaltitel: The impostor
Författare: Damon Galgut
Genre: Roman
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789146220008
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


När Adam Napier flyttar in i det nedgångna huset i den lilla landsortsstadens dammiga utkanter är tanken att han ska få ordning på sitt liv. Han har just förlorat jobb och hem i Johannesburg, och ser fram emot en ny start. I huset, som han lånar av sin framgångsrike bror, ska han äntligen förverkliga sin dröm att bli poet, och det karga landskapet omkring det nya hemmet framstår som den perfekta inspirationskällan. Men allteftersom dagarna går griper apatin mer och mer tag i Adam, och det nya livet verkar hopplöst ouppnåeligt.
Så stöter han av en slump på Canning, en vag figur från barndomen, och dennes gåtfulla och vackra hustru, varpå ett nytt, olycksbådande kapitel i Adams liv tar sin början. Varför upprepar Canning gång på gång att Adam är hans bäste vän, när Adam själv knappt kan minnas den gamle skolkamraten? Vilka planer har Canning egentligen för den paradisiska viltfarm han ärvt av sin far? Och vad ska komma av den allt tätare relation som växer fram mellan Adam och Cannings fru?

Sydafrikanen Damon Galgut är en av de nya, starka författarrösterna från Afrikas sydspets, av många utnämnd till André Brinks och J M Coetzees arvtagare. Han har flera gånger nominerats till Bookerpriset, senast för romanen Den gode doktorn (på svenska 2004). Hans roman Bedragaren är en fängslande skildring av det nya Sydafrika och en modern allegori om ett samhälle som slits mellan frigörelsens löften och en krassare verklighets cyniska krafter.

Medelbetyg: 2 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Bedragaren :


okidoki 2012-03-11 16:47
Halvvägs tröttnar jag på historien. Den är en sorts samhällskritisk allegori. Jag kan inte tyda den och tycker inte heller att den är intressant eller spännande. Sydafrikaresenärer kanske tycker annorlunda.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Bedragaren


  Köp boken som film på cdon: