bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Kantstötta porslinsugg..
 M. Estling Vannestål
Antikkurs för vilsna h..
 Å. Hallengård
Maskiner som jag
 I. McEwan
Konturer
 R. Cusk
Laboratorium nr 4
 D. Höjer
Den enda utvägen
 A. Bengtsson
Himmel och Helvete
 J. Kalman Stefansson
Änkorna på Österlen
 S. Paborn
Månskensryttaren
 E. Poulsen
Storm i den pelare som..
 A. Lundberg

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerFallet med de försvunna böckerna

 
Originaltitel: The Case of the Missing Books
Författare: Ian Sansom
Genre: Roman
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9789186649104
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Israel är en känslig själ. En bokälskande vegetarian i manchesterkostym som flyttar till Irland för ett efterlängtat jobb som bibliotekarie. Men när han efter tolv timmars resa kommer fram upptäcker han att biblioteket har stängt, för gott, och att hans nyblivna chef har "glömt" berätta att hans tjänst numera består i att köra en bedagad biblioteksbuss.

Strandad långt ute på den irländska landsbygden har Israel två val: att med svansen mellan benen återvända till sitt halvdana liv i London och sitt halvdana jobb på en lågprisbokhandel i ett köpcentrum, eller att stanna kvar och sätta sig bakom ratten på en bokbuss som sett bättre dagar, och som inte bara saknar hyllor utan också böcker. För det visar sig var nästa hake. Bibliotekets samtliga femtontusen böcker har försvunnit. Men vem stjäl så många böcker? Och hur?

Den högst motvillige hjälten finner sig snart indragen i såväl jakten på böckerna som i lokalbefolkningens romantiska intriger. Ingendera leder dit Israel väntat sig...

Fallet med de försvunna böckerna är första delen i en trilogi om den ofrivillige detektiven Israel Armstrong.

Medelbetyg: 2,67 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Fallet med de försvunna böckerna :


silvertherese 2012-03-02 11:54
Lättläst och rolig bok om en mycket udda huvudkaraktär som man ömsom skrattar åt, ömsom hyser stort medlidande för! Allting går honom så emot att man inte vet om man ska skratta eller gråta, men allt levereras med sådan humor att man inte kan låta bli att skratta åt det komiska i alltihop. Ett stängt bibliotek, en fallfärdig gammal bokbuss, femtontusen försvunna böcker och en ny bibliotekarie i udda kläder, ihoptejpade glasögon, diverse blåmärken och bulor, boendes i ett hönshus och missförstådd av den irländska byns alla invånare. Och ändå är han samtidigt bokens hjälte i sin ofrivilliga detektivroll och tappra försök att ta sig fram i alla nya, oväntade situationer han hamnar i!
Betyg 3

marta153 2012-04-18 22:39
Ytterligare en bok som inte kunde leva upp till mina förväntningar, jag har nog gått och blivit kräsen på äldre dar. För mig framstår Israel inte alls som en trevlig kille, och som bibliotekarie passar han inte särskilt bra heller. Han blir arg och upprörd och tar ton och till handgemäng lite för ofta för min smak. Boken är skriven med mycket dialogtext, och tyvärr gillar jag inte det heller. Det blir inte mer än 2+ i betyg.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Fallet med de försvunna böckerna


  Köp boken som film på cdon: