bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Tro
 G. Sahlin
Det finns alltid förlå..
 A. Ragde
The people in the trees
 H. Yanagihara
Slam
 N. Hornby
Zero Minus Ten – (Firs..
 R. Benson
Zero Minus Ten (First..
 R. Benson
Zero Minus Ten
 R. Benson
Insde Out
 B. Eisler
Insde Out
 B. Eisler
The children's book
 A. Byatt

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassiker


     

Tigern i Galina

 
Originaltitel: The Tiger's wife
Författare: Téa Obreht
Genre: Roman
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789100126223
 

KÖP PÅ CDON.COM


Direktlänk till boken hos Bokus


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En jättelik tiger rymmer från ett zoo, och när han ljudlöst tassar längs gatorna i den lilla, krigshärjade byn Galina sätter han befolkningen i skräck. Men för en liten pojke är tigern magisk, som den i hans tummade exemplar av Djungelboken. Många decennier senare befinner sig pojkens barnbarn, Natalia, i ett likaså konfliktdrabbat Balkan där hon som läkare besöker barnhem. En dag får hon beskedet om att hennes älskade morfar mystiskt har dött långt ifrån sitt hem. I sitt sökande minns Natalia barndomens livfulla berättelser och blir övertygad om att morfadern under sina sista dagar i livet letade efter "den dödslöse mannen", en lösdrivare som sades vara odödlig. Ledtråden tar henne åter till Djungelboken, och vidare till den egendomliga berättelsen om tigerns hustru.

I sin debutroman Tigern i Galina väver Téa Obreht fram ett magiskt nät av familjeberättelser och legender, förlust och kärlek. Tigern i Galina är redan belönad med Orange Prize for Fiction 2011 och nominerad till flera internationella bokpriser.

Medelbetyg: 3,33 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Tigern i Galina :


okidoki 2012-02-19 14:25
De här pratiga fantasiberättelserna berör mig inte alls. Jag är mer för realism. En till sin stil väldigt amerikansk roman.
Betyg 2

animisha 2012-08-26 10:44
Vilken berättarglädje! Det är berättelser i berättelser i berättelser, skrivet på ett vackert och poetiskt bildspråk. En bok som förtjänar att läsas långsamt och att läsas om, nu när huvudberättelsen står klart för mig. Ibland är dock inte alla trådar lika klara för mig, och inte alla delberättelser är lika engagerande. Ändå en väldigt bra bok.
Betyg 4

frökentulpan 2015-07-01 12:43
Ett fantastisk pussel av historier, som ibland fransar iväg långt ut i kanterna. Men det känns som att alla bitarna behövs för att bilda helheten. utid och dåtid blandas skickligt, det är roligt och man fastnar ätt i boken. Härlig!!
Betyg 4

Skriv egen bokrecension till Tigern i GalinaKÖP PÅ CDON.COM


 


Köp boken som film på cdon: