bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Lånat silver och kross..
 E. Klingberg
Ett julmirakel om dage..
 P. Alexander
Tango i Tabernaklet
 K. Brunk Holmqvist
Vaxade juveler och brä..
 E. Klingberg
Folk med ångest
 F. Backman
Skogsnävan
 K. Brunk Holmqvist
Totalskada
 H. von Zweigbergk
Resa i månljus
 A. Szerb
Dömd för död
 A. Jansson
Sent på dagen
 T. Hadley

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerTigern i Galina

 
Originaltitel: The Tiger's wife
Författare: Téa Obreht
Genre: Roman
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789100126223
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En jättelik tiger rymmer från ett zoo, och när han ljudlöst tassar längs gatorna i den lilla, krigshärjade byn Galina sätter han befolkningen i skräck. Men för en liten pojke är tigern magisk, som den i hans tummade exemplar av Djungelboken. Många decennier senare befinner sig pojkens barnbarn, Natalia, i ett likaså konfliktdrabbat Balkan där hon som läkare besöker barnhem. En dag får hon beskedet om att hennes älskade morfar mystiskt har dött långt ifrån sitt hem. I sitt sökande minns Natalia barndomens livfulla berättelser och blir övertygad om att morfadern under sina sista dagar i livet letade efter "den dödslöse mannen", en lösdrivare som sades vara odödlig. Ledtråden tar henne åter till Djungelboken, och vidare till den egendomliga berättelsen om tigerns hustru.

I sin debutroman Tigern i Galina väver Téa Obreht fram ett magiskt nät av familjeberättelser och legender, förlust och kärlek. Tigern i Galina är redan belönad med Orange Prize for Fiction 2011 och nominerad till flera internationella bokpriser.

Medelbetyg: 3,25 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Tigern i Galina :


okidoki 2012-02-19 14:25
De här pratiga fantasiberättelserna berör mig inte alls. Jag är mer för realism. En till sin stil väldigt amerikansk roman.
Betyg 2

animisha 2012-08-26 10:44
Vilken berättarglädje! Det är berättelser i berättelser i berättelser, skrivet på ett vackert och poetiskt bildspråk. En bok som förtjänar att läsas långsamt och att läsas om, nu när huvudberättelsen står klart för mig. Ibland är dock inte alla trådar lika klara för mig, och inte alla delberättelser är lika engagerande. Ändå en väldigt bra bok.
Betyg 4

frökentulpan 2015-07-01 12:43
Ett fantastisk pussel av historier, som ibland fransar iväg långt ut i kanterna. Men det känns som att alla bitarna behövs för att bilda helheten. utid och dåtid blandas skickligt, det är roligt och man fastnar ätt i boken. Härlig!!
Betyg 4

bonadea 2019-01-21 10:03
Tigern i Galina är en historia i historia. En ram berättelse om Natalia som bor i den konfliktdrabbade Balkan och är läkare. När hon får besked om att hennes morfar plötsligt dör börjar hon tänka tillbaka på alla historier som morfar har berättat för henne.
Det är gamla Baltiska folkskrönor, historier som idag är bortglömda men som i denna bok har fått liv igen.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Tigern i Galina


  Köp boken som film på cdon: