bokrecensioner boktips

Kyssar på manhattan

Författare: David Schickler
Genre: Roman


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När Kyssar på Manhattan gavs ut i USA marknadsfördes den som "den Sex and the City-episod TV aldrig skulle våga visa!" En hejdlöst rolig, sexig och samtidigt djupt ömsint skildring av en samling kärlekshungriga storstadsmänniskor i en förtrollad metropol, sammanlänkade genom det våninghus på övre Manhattan där de alla slagit ner sina bopålar.

Här bor en kvinna som badar sin man varje kväll, en framgångsrik affärskvinna som söker efter en dominant man, en förhoppningsfull stå-upp-komiker, en sur och missförstådd skådespelare, en övernaturligt skarpsynt präst... Men tre personer framträder som bokens huvudpersoner och bildar en farligt explosiv kärlekstriangel. James Brach, ung, blyg och ensam revisor med ett märtkligt livsöde , Patrick, erövraren från Wall Street som stillar sin inre smärta och rädsla genom att förföra vackra kvinnor, bära vapen och bevista nattliga ceremonier, och den förtjusande Rally, förhoppningsfull ung skribent som vandrar genom stadens gator om nätterna i förhoppning om att finna den själsfrände hon tror finns men aldrig kan hitta...

Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kyssar på manhattan :
2004-06-28 19:10
seg seg seeeeeg
Betyg 2
2005-10-13 04:52
Nej men varför ge ett så lågt betyg? Skruvad, rolig, sexig och samtidigt djupt ömsint är denna skildring av ett gäng kärlekshungrande storstadsmänniskor i den magiska metropolen New York. Jag tycker att boken är fascinerande, spännande & speciell, i en klass för sig! En säregen stämning i dessa välskrivna noveller.

En självklar 4:a!!!Betyg 4
Liknande böcker:
Discokungen
 S. Olsson
Nytt liv sökes
 P. Simonsbacka
Ensam tant i Ryssland
 L. Linderborg
John Carter och dödens..
 E. Burroughs
Vända hem
 Y. Gyasi
En doft av jasmin
 E. Nord
Lättklätt i Tryckkammaren
 K. Brunk Holmqvist
Här är vi
 G. Swift
Utväg : fotboll
 E. Niva
Samma Författare: