bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Kyssar på manhattan
Liknande böcker:
Mistrals dotter
 J. Krantz
Den eviga elden
 K. Follet
Natt över Oslo
 M. Fors
Det förlorade barnet
 E. Ferrante
Den som stannar, den s..
 E. Ferrante
Natt i Bombay
 L. Bromfield
Domens dag
 R. Olofsson
Sindre, min son
 M. Sandemo
Min död är min
 L. Ahlin
Private Scandals
 N. Roberts

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassiker


     

Öm & grym

 
Författare: David Schickler
Genre: Roman
Ämnesord: humor, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9151844052
 

KÖP PÅ CDON.COM


Direktlänk till boken hos Bokus


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Grace McGlone är sexig och egensinnig, och hon sparar sig för den rätte. När Henry Dante kommer körande in i den lilla stad i Wisconsin där hon arbetar på biltvätten, förstår hon omedelbart att han är den mannen. Också han förstår det. Men Grace upptäcker att Henry har "Planeterna" - en stulen uppsättning berömda spanska diamanter - gömda bak i bilen, och med dem vill hon inte ha något att göra, utan de orättmätigt erhållna ädelstenarna måste bort. Och så blir det, under en bilfärd genom det amerikanska landskapet från Chicago till Yellowstone och förföljda av en hänsynslös gangster besatt av de diamanter han trodde var hans.

Medelbetyg: 2 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Öm & grym :


lottaliza 2008-08-08 15:04
Förmodligen har det gått alldeles för lång tid sedan jag läste Schicklers Kyssar på Manhattan. Jag var yngre, hade inte läst så mycket i genren (ja ni vet, den här "Atkinson surrealistik-humoristiska") - och kanske var också debuten bättre? Jag hoppas nästan det, för jag minns att jag verkligen gillade den.

Därför har jag länge tänkt läsa uppföljaren och hittade den häromveckan i en 10:- låda på Willys. Förstår nästan varför den hamnat här... Visst, det är fantasifullt och målande, en galen roadtrip med udda personligheter som man i alla fall i början känner har ett visst djupt. Men jag tröttnar långt innan den korta boken är slut. Underliga historier med speciella personer KAN ju vara både fascinerande och underhållanden, men jag bryr mig helt enkelt inte. Och Schicklers språk ger verkligen inget extra. Borde kanske läst på originalspråk? Eller helt enkelt struntat i det och levt på det positiva minnet av föregångaren?
Betyg 2

verran 2009-11-13 19:05
Några udda människor och på en udda resa. Lättläst men lite för grov för min smak. Första boken jag läser av författeren och blir nog heller inga fler.
Betyg 2

Skriv egen bokrecension till Öm & grymKÖP PÅ CDON.COM


 


Köp boken som film på cdon: