bokrecensioner boktips

Det är roligt att veta bäst

Författare: Barbro Lindgren
Genre: Kåseri
Ämnesord: filosofi, politik, hälsa, psykologi, humor, religion, kultur, kåseri, ilska,
ISBN: 9789185703227

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Efter att ha varit mycket arg mycket länge, utan att få fullt utlopp för min ilska, har jag nu skrivit ned något av det som upprört mig under åren. Men om man saknar humor bör man inte läsa denna bok, eftersom den då kan vara mer till skada än till nytta.

Så presenterar Barbro Lindgren själv sin nya bok Det är roligt att veta bäst. Hennes ilska väcks av en rad stora eller små företeelser, det kan gälla socialhjälpen i Glömminge, akutsjukhuset i storstaden, underhållningen i TV, kultureliten, religionen, språket, döden, Ingmar Bergman, posten eller utvecklingen på Öland där författaren är bosatt.

Boken har illustrerats av Magnus Bard, känd satirtecknare på bl. a. DN:s ledarsida


Utdrag ur boken:
Vad jag är tacksam för att jag inte är kung. Drottning vore inte heller roligt att vara. Tänk att aldrig få vara fri, alltid igenkänd, alltid tänka på vartenda ord man säjer - visserligen är jag diplomat sen födseln, men på något sätt får jag alltid sagt vad jag tycker.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Det är roligt att veta bäst :
2011-12-23 20:44
En bok som rymmer mycket allvar. Samtidigt så finns det humoristiska toner emellanåt. Många av Barbros åsikter delar jag. T.ex detta om att äldre inte får den omsorg som behövs och kan leva i armod trots att folk i kommunen borde förstå hur det år.
Också det här med alla valmöjligheter med tv-kanaler ställer till det för mig. TV-tittandet är på en otroligt låg nivå efter att det blev så många kanaler att välja på.
I kapitlet om äktenskap så kommer Barbro med en del funderingar som nu är genomförda. Det är detta om att samkönade ska ingå partnerskap. Hon vill avskaffa ordet äktenskap på grund att det är ett fåtal som gifter sig av religiösa skäl.
Jag tyckte det var intressant att läsa om Barbro Lindgrens alla funderingar. Många handlade om det lilla Glömminge på Öland men även Kalmar nämndes.
Betyg 4
Liknande böcker:
Sucka mitt hjärta men..
 M. Levengood
Gud som haver barnen k..
 M. Levengood
Gamla tanter lägger in..
 M. Levengood
Europa är vi Allihopa
 H. Lindqvist