bokrecensioner boktips

Juan och Rosalia

Författare: Barbro Lindgren & Eva Eriksson
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789129724400

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Barbro Lindgren och Eva Eriksson har tillsammans skapat några av våra största bilderboksklassiker. Vi är många som skrattat med Max, njutit av den vilda bebins äventyr och gråtit floder till Andrejs längtan.

Boken om Juan och Rosalia är deras första gemensamma bok på många år. Det är en berättelse om Rosalia som älskar att dansa. Och om Juan som älskar Rosalia. Varje dag dansar Rosalia till orkestern under det stora trädet på torget. Juan vill så gärna lära känna henne, men hur ska han få hennes uppmärksamhet? Om han ställer sig på huvudet, hoppar över en buske eller klättrar ännu högre upp i trädet?

En dag när Juan kommer till torget är Rosalia inte där. Och fast han väntar, kommer hon inte. Tänk om hon har kommit bort! Juan blir förtvivlad och bestämmer sig för att leta reda på henne. Men var var det nu hon bodde?

Juan och Rosalia är en berättelse om den första stora kärleken.

Barbro Lindgren är Sveriges bilderboksdrottning och den enda svensk som mottagit det prestigefyllda ALMA-priset. Eva Eriksson är en av våra mest älskade illustratörer. Tillsammans har de återigen skapat bilderboksmagi!
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Juan och Rosalia :
2020-12-21 09:31
En fin liten berättelse om en flicka som är duktig på att dansa och om en pojke som är kär i henne. Bilderna är också fina. Här finns mycket att upptäcka. Bland annat några hönor som åtminstone jag blir förtjust i.
Betyg 5
Liknande böcker:
Vems rumpa?
 S. Watson
Mina första träd
 E. Jansson
Vems bajs?
 S. Watson
Vems spår?
 S. Watson
Lilla Anna flyttar saker
 I. Sandberg
Storebrorsan
 U. Stark
Systern från havet
 U. Stark