bokrecensioner boktips

Sucka mitt hjärta men brist dock ej

Författare: Mark Levengood
Genre: kåseri
Ämnesord: humor
ISBN: 9164230961


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Sucka mitt hjärta men brist dock ej är ett urval av Mark Levengoods texter. I många år har Mark tillhört de populäraste radiorösterna i P1:s "Tankar för dagen", likaså har han varit en älskad krönikör i dags- och veckopress. I denna volym finner läsaren texter som tål att återvändas till, ofta och gärna.

Naturligtvis möter vi hela Marks myllrande släkt, de ogifta fastrarna med sina fromma suckar, mormodern på sängkanten som rasslar med sin gallstensburk i takt med radiopsalmen, det muttrande hembiträdet och den evigt frånvarande mamman på sina evighetslånga semestrar, där hon skickar vykort till barnen och skriver: "Här är underbart. Jag saknar ingen av er!"

I Sucka mitt hjärta men brist dock ej insveper Mark läsaren i ett universum där det mjuka blandas med det vassa, det rubbade med det kloka och det vardagliga med det extraordinära
Medelbetyg: 3,75 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Sucka mitt hjärta men brist dock ej :
2008-01-06 17:15
Äntligen en ljudbok jag lyckas lyssna färdigt! En bedrift för fattaren/uppläsaren, och inte minst för mig.

Jag tycker om Mark Levengood, det har jag nog gjort så länge jag känt till honom, och den här boken är på alla sätt han. Den är rolig och välformulerad och genomtänkt och smart. Och bortsett från de kristna bitarna, som kändes predikande på något sätt, lite överdrivna i den populärlitterära boken, är detta en bok som jag väldigt gärna läser om. Eller lyssnar om.

Mark har en fin berättarröst. Och hans uppläsning lägger till en dimension till berättelserna. Till alla medsystrar och medbröder som inte lyckas med konsten att läsa en ljudbok, rekommenderar jag att börja med denna.

Bokens roligaste: berättelserna om hur Mark hamnade i Sverige, Krille på korset och om den obligatoriska kursen "Svenska för invandrare".
Betyg 4
2011-11-08 21:24
I sin bok ”Sucka mitt hjärta men brist dock ej” har Mark Levingood påtat ihop en rad trevliga och småputtriga kåserier. Ambitionen verkar ha varit att dela med sig av livsvisdom och insikter – och i det stora hela tycker jag han lyckas med det. Visdomen är inte för uppenbart facebooksstatusig men inte heller särskilt omvälvande. Tonen är mysig men har tillräckligt många små elakheter och krassa kommentarer och svordomar för att inte bli för mjäkig. Således är boken en jämn trea genom alla parametrar. Läsvärd men troligen inte minnesvärd.

Mark läste själv in sin bok och gjorde det på det där muminaktiga sättet vi gillar.
Betyg 3
2015-11-10 14:26
Stundvis lite rolig men stundvis ganska seg. Helt okej avslappning.
Betyg 3
Liknande böcker:
Gud som haver barnen k..
 M. Levengood
Gamla tanter lägger in..
 M. Levengood
Europa är vi Allihopa
 H. Lindqvist