bokrecensioner boktips

Loranga, Loranga

Författare: Barbro Lindgren
Genre: Barnbok
Ämnesord: mat, humor, ungdom, äventyr, djur, fantasi,
ISBN: 9789129665048


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Loranga, det är han som är pappa till lilla tjocka Masarin. Och det är Dartanjang som är farfarn som bor i vedboden. I ladan bor tigrarna. De flesta tigrarna är visserligen borta, men där finns ett par skruttiga kvar. Tjyven Gustav finns också kvar. Han är en av stiftarna i den hemliga klubben, oj det är en klubb så hemlig att den inte heter någonting! Inte vem som helst får vara medlem. Bara såna som är tjyvar och såna som har en teluva på huvet och såna som tycker om bullar och såna som tror att dom är sjömän ena dan och någonting annat nästa dag. Allt det där stämmer precis på tjyven Gustav och på Loranga och Masarin och Dartanjang, vilken tur!

Barbro Lindgren är född i Stockholm. Hon debuterade 1965 och har sedan dess skrivit både för barn och vuxna. Hennes författarskap rymmer de flesta genrer, poesi såväl som prosa. Hon har också en konstnärlig utbildning och illustrerar ibland själv sina böcker.

Utdrag ur boken:
Giraffen låg och sov med huvudet hårt intryckt i sin gamla vanliga konservburk, och dom såg hur Dartanjang knackade med sin lilla klubba, knack, knack knack.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Loranga, Loranga :
2011-07-30 21:37
Fantasi saknas åtminstone inte i denna bok. Den kändes en aning rörig i början. Papegojan som ropade Gustav och gubbstrutt om vart annat fick till sist stanna där han själv ville, nämligen i fängelset. Det fängelset var intressant för fångarna fick skur-lov! Är man på rätt humör så kan denna bok vara kul att läsa.
Betyg 4
Liknande böcker:
Super-Charlie och Gose..
 C. Läckberg
Den modige kaninriddaren
 O. Källner
Stora boken om Mamma M..
 J. Wieslander
Vips i trädet
 O. Jonsson
H.C. Andersens underba..
 H. Andersen
Djurgänget: Hilmas ham..
 J. Alm Dahlgren
Familjen Knyckertz och..
 A. Sparring
Familjen Knyckertz och..
 A. Sparring
Surtanten Birgitta och..
 E. Svernström