bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Resa i månljus
 A. Szerb
Dömd för död
 A. Jansson
Sent på dagen
 T. Hadley
Snusk: Två osedliga be..
 A. Bennett
Din styvmor Rebecka
 M. Jeffmar
Folkets skönhet
 M. Pryds Helle
Skuggan från fronten
 H. Kirst
I det sista regnet
 J. Vaidya
Den vita staden
 K. Ramqvist
Rucklet
 M. Sällström

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDen försvunne

 
Originaltitel: The Disappeared
Författare: Kim Echlin
Genre: Roman
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789137135137
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Anne Greves är bara sexton år när hon träffar mannen som kommer att bli hennes livs kärlek. På en nattklubb i Montreal får hon syn på den vackraste man hon sett. Serey, musiker och exilstudent från Kambodja. Anne vill tillbringa varje sekund med honom och struntar i åldersskillnaden och faderns ogillande.

Men när Kambodjas gränser öppnas väljer Serey att återvända till hemlandet som lidit svårt under Pol Pots skräckvälde. Han måste försöka hitta sin familj. Lever de eller har de mördats som så många andra? Han lovar att skriva till Anne, men hon nås inte av ett enda brev.

Tio år senare ser Anne ett tv-inslag från en demonstration i Kambodja och tycker sig skymta Serey. Trots att hon försökt gå vidare och skapa sig ett eget liv har hon aldrig kunnat glömma sin ungdomsförälskelse. Mot allt förnuft beslutar hon sig för att åka dit och försöka ta reda på vad som har hänt honom. Det blir en resa som kommer att förändra hennes liv för alltid.

Den försvunne är en oerhört drabbande roman om ett av världshistoriens värsta illdåd och om människans förmåga att både minnas och förtränga det förflutna.
Med ett alldeles eget lyriskt språk berättar Kim Echlin om den första och största kärleken och de förödande krafter som till och med kan förstöra vår förmåga att älska. Romanen har nominerats till Giller Prize, ett av Kanadas finaste litterära priser och har sålts till sjutton länder.

Medelbetyg: 2 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Den försvunne :


okidoki 2011-11-06 12:14
Vår huvudperson och berättare är mer än lovligt naiv och romantisk. Hennes språk irriterar mig och dessutom berör inte berättelsen trots alla hemskheter.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Den försvunne


  Köp boken som film på cdon: