bokrecensioner boktips

Endera dan : en roman om en fulfoting

Författare: Birgitta Stribe
Genre: Roman
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789173551632


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Charmerande och humoristisk tant-lit om knöliga fötter och stora drömmar Britt-Marie är femtio plus, minst. Hon väntar fortfarande på att livet ska börja.

Endera dan ska Britt-Marie åka jorden runt, kanske kommer hon till Danmark. Endera dan ska Britt-Marie skriva en bok, under tiden skriver hon krönikor i ett kattmagasin, om Sessan som är påhittad (man måste ju försörja sig, säger Britt-Marie). Endera dan ska Britt-Marie ha röda remsandaler, men tyvärr tillverkas de inte för knöliga hallux valgus-fötter.

Hon bor i den lilla staden Stingslinge med sin man Leffe som arbetar i en sportbutik och är maniskt intresserad av maratonlöpning. Från soffan. När Britt-Marie en dag, av en slump, går med i "Kvartisjuklubben, den lokala hundklubben, verkar det som endera dan faktiskt är på väg.

Endera dan är en fantastiskt rolig roman med hög igenkänningsfaktor om en kvinna som inte kan sluta förvänta sig mer av livet, men samtidigt är lite för bekväm för att förändra det. Berättelsen är full av situationskomik, värme, träffsäkra skildringar av tillkortakommanden och mänskliga relationer.
Medelbetyg: 2,5 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Endera dan : en roman om en fulfoting :
2011-08-29 15:30
Pladder utan humor och igenkänningsfaktor.
Betyg 2
2012-08-17 22:41
Läste en recension om boken i en veckotidning och tänkte att den nog skulle passa mig. Men tyvärr håller jag med ingen vidare igenkänningsfaktor och humor.
Betyg 2
2013-01-19 20:59
Britt-Marie har fula fötter och jobbar som frilansande skribent. Känner sig ganska misslyckad, men orkar inte riktigt ta tag i saker och ting, utan sitter mest och dagdrömmer. Men så börjar plötsligt livet att fyllas av nytt innehåll... allt tack vare de rysligt fula fötterna. Det här är en lättsam bok, perfekt för en bussresa, som handlar om bekvämlighet, rädsla och missmod som transformeras till kreativitet och framgång. En bok som inger hopp!
Betyg 3
2016-12-18 16:23
Började väldigt bra. Med hög mysfaktor! Dock tröttade den ut mig mot slutkanten. Hoppas ändå på en uppföljare snarast möjligt!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Endera dan : en roman om en fulfoting
Liknande böcker:
Lektor Viktoria
 L. Drougge
Skilsmässan
 M. Herngren
Bytet
 D. Hoh
Tiden är natt
 L. Petrusjevskaja
Swede
 P. Wolff
Penetrering
 U. Drougge
Familjehemligheter
 S. O´Flanagan
Samma Författare: