bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Krönikan om Ylva Alm 1..
 I. S. Skjelbakken
Alarm
 M. Sandemo
Dödskallefjärilen
 J. Wolkers
Det kommer en morgondag
 A. Zachrisson
Till minne av en villk..
 J. Gardell
Kärlekens Antarktis
 S. Stridsberg
Lene
 H. Møllehave
Spelaren
 F. Dostojevskij
Månskensryttarna
 M. Lide
Sällskapsresan
 G. Årestad

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBort, bort

 
Författare: Anjum Hasan
Genre: Roman
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789170375156
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Tjugofemåriga Sophie Das har flyttat från lilla Shillong till storstaden Bangalore på jakt efter arbete, frihet och ett eget liv. Men mitt i den hektiska tillvaron med kontorsjobb, fester och rockkonserter känner sig Sophie allt mer främmande i en värld där alla jagar pengar och framgång, och där allt tycks handla om hur man ska kunna köpa en lyxigare bil. Var det verkligen det här hon sökte när hon bestämde sig för att lämna småstadslivet?
När allt så ställs på sin spets bestämmer sig Sophie för att tillfälligt fly tillbaka till lugnet och tryggheten i Shillong. Men hennes Hamlet-citerande far och allt mer religiösa mor tycks ha glidit längre och längre ifrån varandra, och den upproriska lillasystern har plötsligt blivit vuxen och hamnat i onåd. Inget är som det borde vara. Så vad är då egentligen hemma?
Bort, bort utspelar sig i ett trångt, modernt och hetsigt Indien, mitt bland rasmotsättningar och gurudyrkan. Det är en smart och humoristisk men också varm skildring av rotlöshet och jakten på någon sorts mening med livet.

Medelbetyg: 2 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Bort, bort :


helix 2011-05-24 09:37
Efter ett antal sidors läsning blev min tanke "generationsroman", vad nu detta begrepp egentligen står för. Och mycket riktigt - när jag efter utläsning ögnar igenom baksidestexten och recentionscitaten (alltid EFTER fördigläst alster), påpekas det att "Den här romanen kommer att tilltala en hel generation" (Indian Express). Detta känns inte fräscht. Eller så tillhör jag fel generation. Å andra sidan är jag inte 40-talist, men jag gillade Lundells "Jack" när jag läste den.
Dari kanske problemet ligger. Romaner som "Bort, bort" är redan skrivna, för längesen.

Hasan lyckas heller inte engagera mig i huvudpersonen Sophies strävanden efter ett lyckligt liv. Hennes liv är för mig i det närmaste helt ointressant.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Bort, bort


  Köp boken som film på cdon: