bokrecensioner boktips

Gå ner för trappan

Författare: Gunnar Blå
Genre: Roman
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9789185000494


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I romanen Den tredje systern (2005) blev Gunnar av med stora delar av sig. De offrades på livets altare utan att den som kastrerats fick något i gengäld.

Nu värker Gunnar fram sina dagar som sjukpensionär i ett källarrum i förorten. Men detta hus är inte som andra: ljudet av gnisslande klor, knackningar och speldosor håller den hopplöse blandmissbrukaren vaken.

Det som skulle ha varit ett händelselöst väntande på slutet blir ett ohyggligt och underbart äventyr. Han får en ny vän i grannfrun tant Karlsson. I ett hemligt rum hittar han en "onanidagbok". Och han blir med barn: den som var ett ödsligt monster blir ett fruktbart blomster.

Gunnar Blås Gå ner för trappan är en enkel och rörande historia om föräldraskap och förtvivlan, fylld med färggrann fantastik och förhärjande fasa. Följ med Gunnar ner för trappan, där hans öde skall kristalliseras.
Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Gå ner för trappan :
2011-05-11 13:49
Andra delen i Gunnar Blås trilogi om den nerdekade Gunnar. I "Gå ner för trappan" utvecklar författaren de surrealistiska stråken som bara antytts i "Den tredje systern". Det hela börjar lite mystiskt, men utvecklas till en - i det närmaste - obegriplig smörja. Och, ja, jag fattar det inte riktigt... men kanske klarnar saker och ting i den sista delen.
Betyg 2
Liknande böcker:
Att spegla sig i någon..
 H. Österlund
Falska toner och söta..
 E. Klingberg
En tid för mirakel
 K. Thompson Walker
John Carter och marsfu..
 E. Burroughs
Livet kan börja
 S. OFlanagan
Fågeltribunalen
 A. Ravatn
Djungelrummet
 C. Möller
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
En sekund är jag evig
 M. Gustavsdotter