bokrecensioner boktips

Den sista flickan

Författare: Penelope Evans
Genre: Roman
Utgivningsår: 2001
ISBN: 9132325975


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Äntligen något nytt, tänker Larry Mann, som lever ett enahanda liv i rummen han hyr i det nedgångna huset i London. Han är förtjust över tanken på Amanda, den unga studentskan som just flyttat in en trappa ner. Han ska verkligen göra sitt bästa för att hon ska trivas, och vad är då naturligare än att bjuda in henne på en bit mat och en trevlig pratstund så fort hon kommer hem från universitetet? Och nog borde hon vara glad över att han ser till att hon slipper hamna i onåd hos hyresvärdinnan på grund av sitt slarv, när Larry så gärna snyggar till i hennes rum när hon är ute? Larry är lycklig i sina omsorger och totalt utan insikt om vad Amanda egentligen tycker. Amanda, som är blyg och godhjärtad, vill inte såra Larrys känslor. Men hon förmår inte vara så tacksam som hon borde över hans uppmärksamhet. Och när Amandas vän Frances börjar tillbringa helgerna i huset, förvandlas Larrys glädje till upprördhet - och rädsla. Rädsla för att förlora den enda människa han bryr sig om. Rädsla för sitt eget mörka förflutna.

Penelope Evans skruvar den psykologiska spänningen till en nästan outhärdlig nivå.
Medelbetyg: 2,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den sista flickan :
2010-11-22 20:55
På framsidan stod att det skulle var en psykologisk thriller, men kändes mest som en ganska seg roman utan särskild spänning. Mest Larrys tankar om sin ensamhet och aldrig skrämmande så som jag förväntat mig när man hör ordet thriller....
Betyg 2
2022-03-12 01:44
Obehaglig och välskriven psykologisk roman med en vidrig huvudkaraktär, Larry vars fascination för unga Mandy liknas i mitt tycke med pedofili. Jag äcklas så av honom och känner stor frustration, obehag och genans. Det riktigt kryper i mig av obehag. Slutet var dock en ENORM besvikelse. Jag hade förväntat mig någon otäck händelse- men istället platt och ointressant var det.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den sista flickan
Liknande böcker:
Bytet
 D. Hoh
Tiden är natt
 L. Petrusjevskaja
Swede
 P. Wolff
Penetrering
 U. Drougge
Familjehemligheter
 S. O´Flanagan
Veka livet
 A. Wahlgren Feldt
Där vassen viker
 L. Edgarsson