bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Dolda talanger
 M. Carnehult
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Tokyo blues
 P. Hintze

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMin kamp

 
Originaltitel: Min kamp. 1
Författare: Karl Ove Knausgård
Genre: Roman
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789186675349
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Min kamp är Karl Ove Knausgårds mäktiga självbiografiska roman. Första delen inleds med en svepande beskrivning av varje människas slutpunkt, döden. Det är runt detta ofrånkomliga faktum boken kretsar, från barndom till vuxenhet.

I centrum står en far som i hela sitt liv agerar på ett sätt som gör honom onåbar och omöjlig att förstå. Boken utgår från Karl Oves nuvarande situation med fru och två små barn i Malmö. Han skriver personligt om hur han tvingats sluta dricka eftersom han då tappar kontrollen och gör sig själv och andra illa.

Så kommer telefonsamtalet från brodern med besked om faderns död. Det som följer är ett hårt uppvaknande och en begravning av en far han aldrig kände.


Medelbetyg: 3,45 (11 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Min kamp :


okidoki 2010-11-21 16:43
En hyllad bok som jag efter ett tjugotal sidor lägger ifrån mig. Nej, jag gillar inte romanens högtidliga och pretentiösa stil.
Betyg 1

IssaS 2012-04-09 10:14
Knausgård lyckades fånga mig totalt med denna bok som växlar mellan berättelser från hans barndom, hans vuxenliv och reflektioner kring konst, konsten att vara människa och konsten att leva. Kanske lite svår och seg på några ställen, men oj, vad det är värt det om man fortsätter. Språket är fanstastiskt, liksom författarens sinne för att lägga märke till och beskriva känslor och detaljer. Tur att det finns fler böcker i serien att se fram emot.
Betyg 5

helix 2012-10-13 14:45
En fantastisk roman. Knausgård lyckas med ett förrädiskt enkelt språk bygga upp historier med en påtaglig, nästan övernaturlig, spänning. Hela tiden är det intressant och man vill verkligen veta vad som väntar bakom nästa krök. Jag vet att denna roman har tokhyllats av många, men den förtjänar alla lovord. Jag vet också att den fått kritik från feministiskt håll, men jag måste säga att den kritiken kan jag inte riktigt förstå. Jag tycker detta är en allmänmänsklig roman med mycket fina, stämningsfulla återblickar på ett (ännu) inte alltför långt liv. Jag ser fram emot att läsa resten av banden i serien.
Betyg 5

Bokhållaren 2012-10-25 18:24
Min kamp 1. Jag var skeptiisk, det måste jag medge, men blev överväldigad. Det finns en kraft, nästan ett raseri, genom hela boken och som är mest märkbart i den del som beskriver pappas död. Kommer jag att orka läsa de återstående fem böckerna i sviten? Sannolikt.
Betyg 4

Zenmuron 2012-12-16 11:49
Jag läste tyvärr denna över väldigt lång tid, vilket jag ångrar eftersom att det påverkar läsupplevelsen negativt. 3.5 skulle jag vilja ge i betyg, men jag tror att det varit högre om jag läst den som en vanlig roman på 2 veckor istället för under 2-3 månader några sidor i taget.
Betyg 3

gun 2013-02-08 10:02
En filosofisk dagbok skulle man kunna kalla denna bok. Tankarna om döden och livets förgänglighet som driver tankarna tillbaka till ungdomen och fadern. Känslorna är blandade, är fadern den gode eller den onde som brodern anser.
Ungdomstiden med känslor av utanförskap och fylla, ångest som måste dämpas, är levande beskrivet. Fördjupningen av detaljer går igenom i hela boken från att rulla en cigarett till kissfläckar och spyor.

Jag hörde denna som ljudbok vilket jag varmt kan rekommendera. Mycket bra uppläsare
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Min kamp


  Köp boken som film på cdon: