bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Yacoubians hus
Liknande böcker:
Resa i månljus
 A. Szerb
Dömd för död
 A. Jansson
Sent på dagen
 T. Hadley
Snusk: Två osedliga be..
 A. Bennett
Din styvmor Rebecka
 M. Jeffmar
Folkets skönhet
 M. Pryds Helle
Skuggan från fronten
 H. Kirst
I det sista regnet
 J. Vaidya
Den vita staden
 K. Ramqvist
Rucklet
 M. Sällström

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerChicago

 
Författare: Alaa al-Aswany
Genre: Roman
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789174291087
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Det är inte lätt att som egyptier komma till Illinois universitet för att studera, undervisa eller forska.

Shaymaa, som försöker leva efter de islamska regler som hon fostrats till, inleder en utomäktenskaplig förbindelse och blir gravid. Nagi, som bär på författardrömmar och kämpar för ett öppnare, mer demokratiskt Egypten, förföljs av säkerhetstjänsten och stämplas som terrorist. Rafat, som helt anammat den amerikanska livsstilen, måste ompröva allt när hans dotter fastnar i drogmissbruk.

Vardagliga små dramer som blir livsavgörande, stora drömmar som förvandlas till självbedrägerier, skenbart komiska kulturella missförstånd som leder till tragedier - Chicago är en färgstark historieväv där olika religiösa och politiska mönster och värderingar bryts mot och speglas i varandra.

Utdrag ur boken:
Det var ett faktum att kvinnor brast när det gällde förnuft och religion och att mannen därför måste lägga henne under sig i livet liksom i sängen. Han måste styra och leda henne utan att någonsin ge henne sitt fulla förtroende. Våra vördade förfäder har lämnat efter sig ett rikt arv av talesätt som stödjer detta: "Rådfråga en kvinna och gör sedan tvärt om, -Tre ting utmärker en dåren: han leker med lejon, dricker gift för erfarenheten skull och anförtror kvinnor hemligheter,- Undvik onda kvinnor och var på din vakt mot de goda" är bara några exempel.
Så betraktade Danana kvinnor. Hans erfarenheter före äktenskapet var dock begränsade till ett par tillfällen då han legat med tjänstefolk och lantarbetare för småsummor som de gjorde upp i förhand. För övrigt pressade han dessutom priset, när han väl tillfredsställt sina behov, så han fick betala mindre.
Kanske var hans umgänge med prostituerade förklaring till hans syn på sex, inte som ett ömsesidigt förhållande mellan två människor utan snarare som ensidig våldsam manlig akt där njutningen för kvinnan bestod i att bli överfallen.


Medelbetyg: 3 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Chicago :


okidoki 2010-11-06 15:37
OK till att börja med. Romanen omfattar för mycket och blir till slut platt som en pannkaka.
Betyg 2

bonadea 2014-05-08 15:02
Chicago är en underbar bok, jag har inte läst något annat av Alaa Al- Aswany men kommer absolut att göra det. Alaa Al- Aswany skriver om människor , boken innehåller många färgstarka karaktärer som har det gemensamt att de är alla egyptiska invandrare i Chicago, men de har alla olika bakgrund, politiska syn och värderingar . Boken är underhållande och kan stundvis få en att skratta , men det är ingen bok fylld av humör, tvärt om är Chicago tänkvärd, utmanande och handlar främst om kulturella svårigheter, rasism, och vardagliga händelser för människor som lever långt bort från sitt hemland.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Chicago


  Köp boken som film på cdon: