bokrecensioner boktips

Kimberlie: Äventyr på Nya Zeeland

Författare: Kim M. Kimselius
Genre: Ungdom
Ämnesord: spänning, ungdom, äventyr, nya zeeland
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789197626026


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Kimberlies första resa till Nya Zeeland blir inte alls vad hon förväntat sig. Istället för tråkiga släktträffar får hon uppleva skrämmande äventyr, när hon ensam ger sig av för att utforska det okända landet. Nya Zeelands natur är inte så ofarlig som hon trodde. En mystisk man dyker oväntat upp och skrämmer henne. Plötsligt inser Kimberlie att hon har gett sig in i något riktigt otäckt som hon inte kan ta sig ur.

Första boken i en ny äventyrsserie som utspelar sig på Nya Zeeland.

Nya Zeeland, dess mystiska natur och historia skildras i en nervkittlande berättelse. En spännande thriller som tar andan ur läsaren...

Du som älskar Kimselius böcker om Theo och Ramona, kommer att ta även Kimberlie och Andy till ditt hjärta och sluka den första boken i den nya serien.


Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kimberlie: Äventyr på Nya Zeeland :
2010-10-18 12:49
Recension av Kim M. Kimselius bok Kimberlie - Äventyr på Nya Zeeland

Boken är utgiven på Roslagstext och innehåller 243 sidor.

Kim M. Kimselius har gett ut ett stort antal ungdomsböcker om bland annat romartiden. Kim har alltid älskat att läsa och redan som åttaåring drömde hon om att bli författare, men det dröjde många år innan Kim vågade förverkliga sin dröm. Hon gjorde dundersuccé med sin debutbok Tillbaka till Pompeji. Kim får idéer till sina böcker genom att besöka länder som hon tycker verkar intressanta, eller så skriver hon om länder som hon besökt. Kim har fått kulturpris för sina böcker och många är översatta till flera språk.

Handling: Kimberlie ska för första gången få följa med sina föräldrar till Nya Zeeland. Hennes pappa Chris är född där, och nu vill han ta med sig Kimberlie och sin fru Ann-Britt till det land han är uppvuxen i. De ska åka runt och titta på landet och även hälsa på pappans släktingar som bor där och som han inte träffat på många år.
Kim är väldigt spänd och nyfiken på sin pappas hemland. Däremot är hon lite orolig för den långa flygresan.

Väl framme på Nya Zeeland hyr de en husbil och resan börjar. Det blir ett stort äventyr för Kimberlie, både med föräldrarna och ibland på egen hand. Tyvärr brukar hennes egna äventyr inte alltid sluta så bra. Hon gör illa sig och tappar bort sig. När något sådant otrevligt händer brukar en maorien dyka upp och titta på henne. Lika fort som han kommer fram är han borta igen. Maorier är Nya Zeelands ursprungsbefolkning ett polynesiskt folk som utvandrade från Sällskapsöarna till Nya Zeeland med början under 800-talet. Kimberlie får ofta höra av alla släktingar att de är ett farligt folk som stjäl saker och skadar folk.
När det till sist händer Kimberlie något riktigt obehagligt dyker maorien upp igen. Denna gång blir hon riktigt rädd. Hon är helt ensam med mannen och hon börjar fundera på om hennes sista stund är kommen…

En helt underbar ungdomsbok, den kan även läsas av vuxna som en trevlig underhållning efter att kanske läst en del tunga böcker eller bara för att uppleva de härliga miljöerna som författaren skriver om. Miljöerna och karaktärerna är väldigt välbeskrivna. Jag kan se många av Kimberlies äventyr och de miljöer som hon vistas i framför mig, precis som jag vill att en bok ska skrivas. Det ska kännas som om jag själv är med på resan, något som Kim M. Kimselius verkligen har lyckats med i denna härliga bok. Måste även berömma den vackra framsidan som Mats Minnhagen har illustrerat.

Betyg 4/5 Kristina Simar

Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Kimberlie: Äventyr på Nya Zeeland
Liknande böcker:
Dödlig ömhet
 A. Berggren
Mika
 A. Stivell
Stenansiktets hemlighet
 P. A. Whitney
Seraphinas cirkel
 J. Shipley
Betty som detektiv
 M. Sutton
Tvillingdetektiverna
 S. Ahlrud
Måna möter kärleken
 I. Brattström
Lillvärdinnan Måna i f..
 I. Brattström