bokrecensioner boktips

Kimberlie - ett nytt liv

Författare: Kim M. Kimselius
Genre: Ungdom
Ämnesord: spänning, ungdom, äventyr, nya zeeland
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789197626057


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

2:a delen i Kimberlieserien om ungdomarna Kimberlie och Andy.

Något fruktansvärt händer som för alltid förändrar Kimberlies liv. På grund av detta fattar hon ett ödesdigert beslut och drar omedvetet med sig Andy i de händelser som följer. Kimberlie och Andy ger sig ut på en farofylld färd, där döden ständigt lurar på dem. Hur ska de klara sig tillbaka hem med livet i behåll?

Följ med Kimberlie och Andy på ett hissnande äventyr som håller dig fångad i ett järngrepp tills boken är slut.

Nya Zeelands natur och maoriernas historia skildras i en ohyggligt spännande berättelse. En bok man inte lägger ifrån sig i första taget!
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kimberlie - ett nytt liv :
2010-12-09 14:33
Recension om Kim M. Kimselius bok Kimberlie – ett nytt liv

Boken är utgiven på Roslagstext och innehåller 204 sidor

Kim M. Kimselius har gett ut ett stort antal ungdomsböcker om bland annat romartiden. Kim har alltid älskat att läsa och redan som åttaåring drömde hon om att bli författare, men det dröjde många år innan Kim vågade förverkliga sin dröm. Hon gjorde dundersuccé med sin debutbot Tillbaka till Pompej. Kim får idéer till sina böcker genom att besöka länder som hon tycker verkar intressanta, eller så skriver hon om länder som hon besökt. Kim har fått kulturpris för sina böcker och många är översatta till flera språk.

Handling: Detta är andra delen om Kimberlie, den svenska flickan som åkte till Nya Zeeland med sina föräldrar för att hälsa på sin pappas släkt, eftersom han är född och uppvuxen på Nya Zeeland.
När vi denna gång får möta Kimberlie har något fruktansvärt hänt. Något som gör att hon blir tvungen att stanna på Nya Zeeland.
Samtidigt som Kimberlie sitter och längtar hem till Sverige och sina vänner där funderar Kimberlies goda vän Andy varför Kimberlie inte svarar på hans brev. Alla brev han skickar till henne kommer i retur. Han känner sig ledsen för han tyckte mycket om henne och han trodde att hon tyckte om honom. Men nu vill hon tydligen inte veta av honom längre.

En dag träffar Kimberlie på en äldre dam – fru Moonwind. Hon är ute och går med sin hund. En incident gör att Kimberlie följer med ”tant” Moonwind hem, de pratar med varandra och blir goda vänner. När de ska dricka te hör Kimberlie att någon knackar på dörren. En killröst hörs och Kimberlie känner sig lite obekväm. Varför ska det komma besök till ”tant” Moonwind just nu när de ska umgås och dricka te?
Killen kommer in och han stirrar på Kimberlie och hon stirrar tillbaka. Till sin stora förvåning upptäcker Kimberlie att killen som står där är Andy. De blir så glada båda två och Kimberlie berättar vad som hänt. Deras möte blir upptakten till nya äventyr som de kommer att uppleva tillsammans. Ibland med livet som insats. Ännu mer spänning än i första delen.

Som vanligt en mycket spännande och välskriven ungdomsbok av Kim M. Kimselius. Hon kan verkligen konsten att hålla både ungdomar och vuxna på hälspänn med sina berättelser. Kimberlie och Andys äventyr i Nya Zeeland är både väl beskrivna och utmärkt gestaltade. Som läsare ser man miljöer och karaktärer framför sig. Kim M. Kimselius har även en otrolig förmåga att beskriva känslor. Man känner inom sig hur karaktärerna känner sig i berättelsen. Nu längtar jag redan tills nästa bok om Kimberlie och Andy kommer. Jag rekommenderar varmt Kims böcker till ungdomar i lässlukaråldern. Det händer alltid något spännande och de är lättlästa.

Betyg 5/5 Kristina Simar
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Kimberlie - ett nytt liv
Liknande böcker:
Stenansiktets hemlighet
 P. A. Whitney
Seraphinas cirkel
 J. Shipley
Betty som detektiv
 M. Sutton
Tvillingdetektiverna
 S. Ahlrud
Måna möter kärleken
 I. Brattström
Lillvärdinnan Måna i f..
 I. Brattström
Härifrån till Kim
 B. Danielsson