bokrecensioner boktips

Kimberlie - Främlingar

Författare: Kim M. Kimselius
Genre: Ungdom
Ämnesord: kärlek, spänning, ungdom, äventyr, nya zeeland
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789197626088


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det kommer mystiska främlingar till staden Dunedin. De verkar finnas överallt där Kimberlie och Andy är. Deras liv vänds plötsligt upp och ned. Ingenting blir sig likt när de till slut upptäcker vad främlingarna är ute efter.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kimberlie - Främlingar :
2011-05-23 12:01
Recension av Kim M. Kimselius ungdomsbok Kimberlie – Främlingar

Boken är utgiven av Roslagstext (2011) och innehåller 262 sidor www.roslagstext.se www.kimselius.se

Kim M. Kimselius har alltid älskat att läsa och skriva ända sedan hon var liten. Redan som åttaåring drömde hon om att bli författare, men det dröjde många år innan hon vågade förverkliga drömmen. Kims debutbok hette Tillbaka till Pompeji och boken blev en dundersuccé. Numera har hon skrivit ett stort antal böcker och många är översatta till flera språk, Kim har även fått kulturpris för sina böcker.

Handling: Det är snart ett år sedan Kimberlies föräldrar dog i en tragisk bilolycka i Nya Zeeland. Hon bor numera hos sin faster med familj kvar i Nya Zeeland och har så smått börjat vänja sig vid sitt nya liv där.
I Nya Zeeland är det sommar, men också även jul. Det är en märklig känsla för Kimberlie att fira jul i sommarvärmen. Hon längtar efter en svensk jul med snö. Det är också sommarlov och Kimberlies nya familj ska resa på semester. Kimberlie har själv bestämt att hon vill stanna hemma och bo hos sin nya vän, den 93-åriga damen fru Moonwind. Även Andy är god vän till henne och nu tänker Andys föräldrar åka på en jordenruntresa. Eftersom de helst vill åka utan Andy blir de bara glada att Andy också stannar hos fru Moonwind.

Nu är det så att fru Moonwinds hus döljer en flera hundra år hemlighet. När det fina sommarvädret övergår till ett ihållande regn bestämmer sig Kimberlie och Andy att lösa husets gåta, men det går inte som de tänkt sig. Två främlingar kommer till staden Dunedin och smyger omkring fru Moonwinds hus. Vem är männen och vad är de egentligen ute efter?

Ännu en mycket välskriven och spännande ungdomsbok av Kim M. Kimselius. Den tredje boken om Kimberlie. Jag börjar bli bortskämd med att hennes böcker alltid är så fascinerande att läsa och denna var givetvis inget undantag. Även att det är en ungdomsbok har vuxna läsare lika stor behållning av Kims böcker. Just den här var stundtals mycket spännande och jag hade hjärtat i halsgropen många gånger. Det är inte svårt att leva sig in i berättelsen. Kim M. Kimselius kan detta med att beskriva och gestalta så man som läsare ser berättelsen framför sig. Det är säkert därför vi är så många, både unga och vuxna, som älskar hennes böcker. Faktadelen och alla vackra bilder i slutet av boken får inte heller glömmas bort.

Betyg 5/5 Kristina Simar 2011-05-17 (46) www.kristinasimarlektor.se


Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Kimberlie - Främlingar
Liknande böcker:
Vindens hemlighet
 E. Hildén
Spegelflickan
 E. Hildén
Kom hit
 J. Wickholm
Rävpojken
 E. Hildén
Fjällflygaren och vargen
 K. Schwartskopf
Ett magiskt arv
 M. Friedner
Fjällflygaren
 K. Schwartskopf
Kaja och de nio elefan..
 E. Ringnér-Lundgren
En flicka till häst
 E. Bagnold