bokrecensioner boktips

Alfahannen

Författare: Katarina Wennstam
Genre: Thriller
Ämnesord: politik, mord, psykologi, spänning
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9100123021


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Jack Rappe tar kvinnor som en karl ska. Att de inte alltid är med på noterna hör ju bara till spelet, eller hur? Filmen älskar sina bad boys, och Jack Rappe är den verklige alfahannen bland de manliga skådespelarna. Därför blir det också en sensation av stora mått när Rappe hittas på bryggan med ett livshotande sår i magen. Jack Rappes våldsamhet verkar till slut ha hunnit ikapp honom själv. I sista delen av Katarina Wennstams trilogi om mäns våld mot kvinnor får läsaren återknyta kontakten med huvudpersonerna från succéromanerna Smuts och Dödergök: åklagaren Madeleine Edwards och advokaten Jonas Wahl, som lämnade Sverige efter att ha avslöjats som sexköpare. Nu befinner han sig än en gång i händelsernas centrum. Men den här gången är det hans dotter som spelar huvudrollen. Katarina Wennstam skriver spänning med hjärna, både underhållande och djupt angeläget.
Medelbetyg: 3,6 (10 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Alfahannen :
2010-04-22 23:29
Detta är en bok jag bara inte kunnat vänta med att köpa tills den kommer ut på pocket, denna ville jag köpa NU! Och jag blev inte besviken. En toppenbok!

Wennstam kan sitt ämne och man kan tryggt luta sig tillbaka och lita på att hon är påläst. Här blir man minsann inte invaggad i någon falsk illusion även om historien i sig är fiktion!
Spänningsfaktorn är på topp mest hela tiden och med jämna mellanrum har hon hittat uttryck och synsätt som man själv som kvinna kunde känna igen sig i men aldrig hittat just orden för det.

Språket har en skönt flyt och jag tyckte att den var svår att lägga ifrån sig. När jag inte läste den tänkte jag på den istället!

Köp den NU och håll er undan från alfahannarna där ute!

Betyg 4
2010-06-10 22:42
snälla snälla Katarina, skriv flera böcker, fort!
Betyg 5
2010-07-25 17:58
Språket är väldigt enkelt, nästan som om boken är skriven av en högstadieelev. Alltså inget mästerverk rent stilistiskt sett. Handlingen är den här gången också väldigt linjeriktad och enformig.

Återigen genomsyras boken dessutom av författarinnans manssyn, som jag uppfattar det. Det hade varit väldigt intressant om hon hade låtit oss få veta Jack Rappes känslor och syn på saken men hon var mest intresserad av att sätta åt honom, mannen!

Kan bara bli en trea i betyg. Den sämsta boken i trilogin.
Betyg 3
2010-08-05 21:45
Instämmer i att boken är väldigt rakt och väl enkelt skriven. Saknade någon överraskande vändning. Men ändå inlevelsefullt, intressant och spännande. Tyvärrr tror jag verkligheten inte är bättre än bokens beskrivning.
Betyg 4
2011-03-31 12:04
En bra bok som smakade mer. Hoppas Katarina Wennstam snart kommer med en ny bok.
Ämnet är alltid aktuellt för det sker övergrepp och våldtäkter på kvinnor dagligen.
Betyg 4
2011-11-30 15:21
Jag har läst de andra två böckerna i samma serie och blev inte besviken när jag läste Alfahannen, ett enkelt språk som flyter på. Har man börjat läsa den så går det inte att lägga ifrån sig den, en fyra i betyg från mig.
Betyg 4
2012-10-25 18:51
Tog drygt 2 timmar att läsa. Timmar som är för evigt förlorade. Ingen skall behöva utsätta sig för det. (Ett angeläget ämne ställer krav på författaren. Wennstam motsvarar inte dess på något sätt).
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Alfahannen
Liknande böcker:
X
 P. Engman
Röd signal
 J. Brännström
Dödsdansen
 M. Grund
Dödsdansen
 M. Grund
Blickfångarna
 M. Kallentoft
Öster om avgrunden
 T. Engström
Mirakelkammaren
 A. Kim
Samanthas svåra val
 K. Daniel
Ond tro
 A. Bailey
Vad hände med Barry?
 J. Lowery Nixon