bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Alvklingan
Diamantsvärdet och Trä..
Nekromantikerns ensamh..
Nekromantikerns Flykt
Nekromantikerns födelse
Nekromantikerns Irrfärder
Nekromantikerns krig 2
Nekromantikerns krig d..
Träsvärdet och diamant..
Liknande böcker:
Svärdets makt
 G. Martin
Kungarnas Krig
 G. Martin
Nekromantikerns krig 2
 N. Perumov
Kungsbestarna
 N. Uehashi
Stenbrons hemlighet
 J. Wren
Minna och monsterungen
 M. Arvidson W
Slaktare små-Andra del..
 E. Granström
Sagan om Rand III: Dem..
 C. Wennerström
Sagan om Rand II: Lykt..
 C. Wennerström
Sagan om Rand I: Lande..
 C. Wennerström

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDiamantsvärdet och Träsvärdet

 
Författare: Nick Perumov
Genre: Fantasy
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9789188858450
 
Spänning:  7
Romantik:  1
Humor:  3
Sorglig:  4

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Sedan århundraden har människornas kejsardöme härskat med våld och fruktan över gnomer, friborna, orcher och danker. Tronen stöds av Regnbågen, en magisk orden med nästan obegränsad makt över rikets invånare till och med över den nyblivne kejsaren, som plågas av grymma barndomsminnen. Många ruvar på hämnd i denna gamla värld som för länge sedan övergivits av det godas himmelska makter och nu översvämmas av hamnskiftare, gengångare, andeväsen och ett otal namnlösa varelser.

En höstdag strax före det årliga Dödsregnet kommer en ung adept till provinsstaden Chvalin i norr. Han skuggas av Fess, utsänd av Grå förbundet, en liga av legoknektar som säljer sina tjänster till högstbjudande. Strax därpå anländer en liten karavan, anförd av gnomen Sidri, friborne Khan-Torog och trollkvinnan Tavi, samtidigt som ett cirkussällskap skyndar genom Drungskogen för att hinna fram innan Regnet börjar falla.

Händelserna följs av den inspärrade krönikören i katakomberna under Isflammans kyrka. Han ser vad som håller på att ske, och han borde inte, men kan inte låta bli att lägga sig i förloppet

Svärdens väktare är en serie om 8 fristående böcker, var och en på ca 500 sidor. Nick Perumov skriver i Tolkiens anda och skildrar en värld befolkad av människor, alver, orcher, gnomer, gudar och magiker, men hans värld är mer komplicerad än Tolkiens. Onda och goda kan vara svåra att skilja åt och dramatiska händelser berättas ofta ur de ondas perspektiv. Kvinnogestalterna är starka och inte sällan mycket farliga personer.

Utdrag ur boken:
Trollkarlar av alla slag, spåmän,häxor, besvärjerskor, sierskor och alla andra som skröt med sin magi, älskade att skilja sig från mängden. De älskade att synas direkt, på långt håll, de älskade när samtalen tystnade och folk bockade och bugade.
De yngre magiker dyrkade svart, silver, skinn, utsmyckningar, nitar, kedjor och armband. Kvinnorna var inte sämre och tillhörde en av de två ytterligheter. De som var kortklippta och bar svärd, med kläder och maner som inte skilde sig från mannens, och de som hade praktfullt hårsvall (förstärkt och förlängt genom trolldom) ända ner till midjan, många lager kjolar, spetsar, djupa urringningar, täckta vagnar, lakejer i livre, och så vidare..
Den äldre generationen klädde sig alltid i slängkappa.


Medelbetyg: 4,25 (12 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Diamantsvärdet och Träsvärdet :


bonadea 2010-01-01 16:28
En helt underbar medeltids fantasy roman, som jag personligen tycker är bättre än sagan om ringen böckerna. Nick Perumov har lyckats att skapa mycket intressnta karaktärer och boken är inte alls så förutsägbar som många fantasy böcker lätt kan bli. Jag kommer både läsa andra delen och fortsätta att läsa allt annat som Nick Perumov hittils har skrivit.
Betyg 4

jaepbok 2011-07-16 10:56
Den är skriven lite mer på det ryska sättet, det vill säga den är inte lika förutsägbar. Den får en fyra av den enda anledningen att uppföljarna är ännu bättre.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Diamantsvärdet och Träsvärdet


  Köp boken som film på cdon: