bokrecensioner boktips

Diamantsvärdet och Träsvärdet

Författare: Nick Perumov
Genre: Fantasy
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9789188858450


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Sedan århundraden har människornas kejsardöme härskat med våld och fruktan över gnomer, friborna, orcher och danker. Tronen stöds av Regnbågen, en magisk orden med nästan obegränsad makt över rikets invånare till och med över den nyblivne kejsaren, som plågas av grymma barndomsminnen. Många ruvar på hämnd i denna gamla värld som för länge sedan övergivits av det godas himmelska makter och nu översvämmas av hamnskiftare, gengångare, andeväsen och ett otal namnlösa varelser.

En höstdag strax före det årliga Dödsregnet kommer en ung adept till provinsstaden Chvalin i norr. Han skuggas av Fess, utsänd av Grå förbundet, en liga av legoknektar som säljer sina tjänster till högstbjudande. Strax därpå anländer en liten karavan, anförd av gnomen Sidri, friborne Khan-Torog och trollkvinnan Tavi, samtidigt som ett cirkussällskap skyndar genom Drungskogen för att hinna fram innan Regnet börjar falla.

Händelserna följs av den inspärrade krönikören i katakomberna under Isflammans kyrka. Han ser vad som håller på att ske, och han borde inte, men kan inte låta bli att lägga sig i förloppet

Svärdens väktare är en serie om 8 fristående böcker, var och en på ca 500 sidor. Nick Perumov skriver i Tolkiens anda och skildrar en värld befolkad av människor, alver, orcher, gnomer, gudar och magiker, men hans värld är mer komplicerad än Tolkiens. Onda och goda kan vara svåra att skilja åt och dramatiska händelser berättas ofta ur de ondas perspektiv. Kvinnogestalterna är starka och inte sällan mycket farliga personer.

Utdrag ur boken:
Trollkarlar av alla slag, spåmän,häxor, besvärjerskor, sierskor och alla andra som skröt med sin magi, älskade att skilja sig från mängden. De älskade att synas direkt, på långt håll, de älskade när samtalen tystnade och folk bockade och bugade.
De yngre magiker dyrkade svart, silver, skinn, utsmyckningar, nitar, kedjor och armband. Kvinnorna var inte sämre och tillhörde en av de två ytterligheter. De som var kortklippta och bar svärd, med kläder och maner som inte skilde sig från mannens, och de som hade praktfullt hårsvall (förstärkt och förlängt genom trolldom) ända ner till midjan, många lager kjolar, spetsar, djupa urringningar, täckta vagnar, lakejer i livre, och så vidare..
Den äldre generationen klädde sig alltid i slängkappa.

Medelbetyg: 4,25 (12 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Diamantsvärdet och Träsvärdet :
2010-01-01 16:28
En helt underbar medeltids fantasy roman, som jag personligen tycker är bättre än sagan om ringen böckerna. Nick Perumov har lyckats att skapa mycket intressnta karaktärer och boken är inte alls så förutsägbar som många fantasy böcker lätt kan bli. Jag kommer både läsa andra delen och fortsätta att läsa allt annat som Nick Perumov hittils har skrivit.
Betyg 4
2011-07-16 10:56
Den är skriven lite mer på det ryska sättet, det vill säga den är inte lika förutsägbar. Den får en fyra av den enda anledningen att uppföljarna är ännu bättre.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Diamantsvärdet och Träsvärdet
Liknande böcker:
Judas barn
 M. Heitz
Blöd för berget
 S. Sofia albertsson
Elddopet
 A. Sapkowski
Nagriljärerna
 E. Blume
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan