bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Alvklingan
Diamantsvärdet och Trä..
Diamantsvärdet och Trä..
Nekromantikerns ensamh..
Nekromantikerns födelse
Nekromantikerns Irrfärder
Nekromantikerns krig 2
Nekromantikerns krig d..
Träsvärdet och diamant..
Liknande böcker:
Svärdets makt
 G. Martin
Kungarnas Krig
 G. Martin
Nekromantikerns krig 2
 N. Perumov
Kungsbestarna
 N. Uehashi
Stenbrons hemlighet
 J. Wren
Minna och monsterungen
 M. Arvidson W
Slaktare små-Andra del..
 E. Granström
Sagan om Rand III: Dem..
 C. Wennerström
Sagan om Rand II: Lykt..
 C. Wennerström
Odjuret av kaos
 T. Hollanti

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerNekromantikerns Flykt

 
Författare: Nick Perumov
Genre: Fantasy
Ämnesord: krig, mord, spänning, äventyr
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789188858771
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Nekromantikern Fess och hans följeslagare fortsätter sin flykt undan Inkvisitionens heliga vrede. Efter den senaste sammandrabbningen i Krokbäcken är orchen Pradd och gnomen Sugutor allvarligt sårade, och sällskapet beger sig mot alvernas rike i Eviga skogen för att söka vård och kanske en fristad. Ljusmagikern Ebeneser Jals har drabbats av svår ånger och kan inte släppa tankarna på sitt rättmätiga straff, medan stridskvinnan Lokatten är redo att följa Fess in i döden.

Allt fler tecken tyder på att allt inte står rätt till med Fess, som ofrivilligt slagit in på Mörkrets väg, pådriven av den gåtfulla ~maskerna~som är ute efter svärdens hemlighet men hindras av hans minnesförlust. Efter alla olyckor i nekromantikens spår är han fruktad av de flesta, samtidigt verkar ingen vilja se honom död. I alla fall inte ännu och ovillkorligen någon annanstans.

I femte volymen av den uppskattade fantasyserien Svärdens väktare (även kallad Rämnans krönika) får vi följa den unge nekromantikern Fess på sin farofyllda vandring genom Narn på flykt undan Inkvisitionen. Fruktad och avskydd av nästan alla tvingas Fess skärskåda sitt öde: Är han verkligen den Mörkets messias som skall bringa världen på fall, eller kan han avvärja en större ondska genom att begå en mindre? Svärdens väktare är en serie av fristående böcker. Perumov utsågs 2004 till Europas bäste inom genren och valdes 2007 för andra gången till årets fantasyförfattare i Ryssland.

Medelbetyg: 4 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Nekromantikerns Flykt :


bonadea 2011-10-20 13:02
5 delen av svärdets väktaren serien är lika bra som alla de andra böckerna. Stor del av boken handlar om Fess och hans följeslagare men nu har även Klara och hennes trupp hittat till samma värld som Fess. Det finns inte mycket mer att skriva än att detta är en mycket bra Fantasy serie som varenda en fantasy anhängare kommer att älska.

Perumovs stil är övermaxad. Han varvar en mängd handlingspår där olika figurer var och en på sitt sätt är på march mot Regnbågen...
Till det som skapar spänning hos Perumov hör att skillnaden mellan ont och gott inte är fixerad ens hos de enskilda individerna. Och till skillnad från Tolkien finns här framträdande, förhållandevis komplexa kvinnogestalter.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Nekromantikerns Flykt


  Köp boken som film på cdon: