bokrecensioner boktips

Tant Bruns Födelsedag

Författare: Elsa Beskow
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 1925
ISBN: 9789163809439


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Utdrag ur boken:
Och just då kom Farbror Blå för att hälsa på, och han knackade på Tant Bruns dörr, men hon sa, att han inte alls fick komma in förrän han räckt henne genom dörren hennes bruna schal, som låg på en stol i förstugan. Men Farbror Blå kunde inte alls hitta hennes schal och inte hennes kappa heller.
Och just då kom Farbror Blå att tänka på, att det fanns en tjuv, som kallades Lasse-Maja, som brukade stjäla så mycket den tiden. Och det sa han till Tant Brun, genom nyckelhålet, och hon blev ännu mer förskräckt. Och Farbror Blå gick efter Tant Gredelins schal, och den svepte Tant Brun om sig, så gick de ut i köket, där Petter och Lotta satt och läste över sina läxor.
Och så tog Tant Brun ett ljus och Farbror Blå sin käpp och Petter och Lotta var sin eldgaffel, och så gick de för att leta reda på tjuven, ifall han gömt sig någonstans. Och Prick gick med och morrade. Men de hittade ingen tjuv, och inte kunde de heller se att något annat var stulet.

Medelbetyg:
Betygsätt:
Bok recensioner av Tant Bruns Födelsedag :
2009-12-10 11:28
Utspelar sig i gammal ofarlig landsbygd som p g a missförstånd tycks hotas av faror (i form av Lasse-Maja). Trygg, överharmlös spänning...
Liknande böcker:
SuperCharlie och monst..
 C. Läckberg
Nalle Brunos vinter
 G. Ingves
Johan och Kalle Korp
 D. Schubert
Emmy och havet
 I. Rydén
Skalman och Trollfen
 R. Andreasson
Alva och sommaren
 J. Berglund
Alva och våren
 J. Berglund
Alva och vintern
 J. Berglund