bokrecensioner boktips

Petter och Lotta på äventyr

Författare: Elsa Beskow
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 1929
ISBN: 9789163806377


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Tidlös saga av Elsa Beskow. Petter och Lotta heter de två barnen som bor hos tant Grön, tant Brun och tant Gredelin och i den här sagan råkar de ut för ett riktigt äventyr. Som vanligt ser det ut att gå riktigt illa i början - men som tur är ordnar sig allt till slut!

Elsa Beskow (1874-1953) är en av Sveriges mest kända bilderboksskapare. I generation efter generation har hon fängslat barn med sina varma, trygga, roliga, spännande och vackra böcker som finns utgivna på 14 språk världen över.


Utdrag ur boken:
Men så kom de att tänka på, att Tvätt-Kristin, som de hade bott hos, innan de kom till tanterna, hade varit ganska stygg mot dem ibland, och då hittade Lotta på, att de skulle ge lilla [kattungen] Kurr till Tvätt-Kristin, så blev Kristin kanske alldeles förfärligt snäll. Och det tyckte Petter var ett bra förslag, men han sa till Lotta, att de inte skulle tala om det för någon, för Farbror Blå hade sagt i den där lektionen, att man inte får gå omkring och skryta, när man gör något snällt, utan man ska göra det i tysthet. Och de pratade om det där hela kvällen, medan de lekte med Murr och Kurr.
Medelbetyg:
Betygsätt:
Bok recensioner av Petter och Lotta på äventyr :
2009-12-10 11:30
Om två barn som tror sig lyda de vuxnas uppmaningar, men hamnar på en trasslig resa. Lite jantelag tas upp också om att man absolut inte får skryta eller vara nöjd med sig själv.Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Petter och Lotta på äventyr
Liknande böcker:
Rut-Emma, Ingeborg och..
 K. Stjernholm-Raeder
Systrarna P och Lunken..
 L. Nicklasson
Systrarna P och bil-tj..
 L. Nicklasson