bokrecensioner boktips

House of Night #1: Vampyrens märke

Originaltitel: House of Night #1: Marked
Författare: P.C Cast & Kristin Cast
Genre: Fantasy
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789170017650


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När sextonåriga Zoey Redbird blir märkt som en ny vampyr hon måste gå med i House of Night skolan där hon kommer att träna på att bli en vuxen vampyr. Men det är bara om hon klarar sig igenom förändringen. Men Zoe är ingen vanlig nybörjare. Hon har valts för att vara speciell av gudinnan Nyx och upptäcker sina fantastiska nya befogenheter att trolla med elementen: jord, luft, eld, vatten och själ. När Zoey upptäcker att ledaren för De Mörka Döttrarna, skolans största elitgrupp, missbrukar sina Gudinnegivna gåvor, måste Zoey titta inom sig för att finna sitt öde – med lite hjälp från sina nya vampyrvänner.
Medelbetyg: 4,05 (22 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av House of Night #1: Vampyrens märke :
2009-08-18 11:40
jag köpte den här boken igår, och läste ut den imorse. den är väldigt bra och man sugs in i boken väldigt lätt. Jag älskar vampyrer så den här passar mig! <3
Betyg 5
2009-10-21 22:32
Översättningen duger, och precis såsom föregående skribent pekade ut är det en bok som det är lätt att ta sig in i. Emellertid, måste jag finna storyn som en aning... ogenomtänkt? Nej, snarare ytlig; även så i uppföljaren, vilken också den lästs.
Nyx-inslaget är genialt, utan tvekan, liksom tanken på hur vampyrer kommer till (samt att detta hålls i skuggorna); men den genomskinliga ploten tillsammans med high-school klyschorna i form av otroligt heta, snygga killar som alla vill ha huvudpersonen á la Mary Sue känns... lite väl närvarande.
Detta till trots helt okej att läsa, jag gillar den och tycker om att man har tagit med en gay-pojke (om än man kanske hade kunnat vrida ner lite på bög-lamporna, va?).
Ger den en trea (och en halv, om sådant funnits), eftersom den var skön att läsa men inte hade det största litterära värdet man kan tänka sig.
Betyg 3
2009-12-27 13:43
Jag fick boken i julklapp. Och nu har jag då läst ut den. Först tyckte jag inte alls om den. Den påminnde för mycket om andra böcker, och kändes blasé, men när jag läst 2/3 av boken så blev den bra. Nästan mer än bra. Kanske de brodde på att man vande sig med hur hon skrev. Men där kändes de i alla fall som om boken tog en vändning och blev egen.
Så jag kommer klart att läsa de nästkommande böckerna, och jag hoppas att den håller kvar vid den nya andan. =)
Betyg 3
2010-02-15 18:02
Ger boken 4 i betyg! Tack vare en slump hitta jag boken och blev blixtkär, den är underbar. Nog för att böckerna är bättre på engelska, men det kan inte hjälpas. Böckerna blir bara bättre, efter varje bok! Har nästan inget negativt att säga om boken förutom att den är för tun! Rekomenderar att folk ska läsa denna bok, sedan resten av serien!
Betyg 4
2010-03-24 19:09
Omslaget är jättesnyggt (inte för att jag tänker på det men ändå :P) och boken är jättebra.
Jag kände mig inte TVUNGEN att läsa vidare för att få veta hur det skulle gå, men när jag väl läste så var den jättebra :D
Den är oxå sorlig för att folk/ vampyrer dör av att deras kropp stöter bort förändringen till vampyr... och den har samtidigt mycket humor :D
Den är VÄLDIGT vardaglig men jag gillar den ändå och tänker absolut läsa nästa bok i serien så fort jag kan !
Och grammatiken - boken kan sakna kommatecken lite här och var, men annars är det -en-nästan-underbar-bok- :D
Betyg 4
2010-03-28 16:23
Zoey blir märkt i pannan med vampyrens märke och hon måste lämna sitt gamla liv och börja ett nytt. Hon tas till Nattens hus, där hon börjar sin utbildning till vampyr. Zoeys märke är annorlunda de andras, hennes märke är ifyllt. Man måste nästan ha gjort klart sin utbildning för att ens märke ska bli ifyllt.
Zoey får sabbt nya vänner, tack vare hennes rums kompis Stevie Rae, som blir hennes bästa vän. Zoey råkar snar på Nattens döttrar som leds av Afrodite. Afrodite är en självisk person och hon blir avundsjuk på Zoeys märke och vill ha med henne i nattens döttrar. Zoey går med för att kunna hålla koll på vad det är Afidote håller på med.
Zoey och hennes vänner upptäcker snart Zoey är speciell och att hon kan saker som ingen annan har kunnat på länge...

Boken var jätte bra, det hände saker hela tiden. Den var spännande och man kunde inte sluta läsa. Men jag tycer att hon blev märkt lite för snabbt, redan på tredje sidan... Det borde hända lite innan hon blir märkt... Men annars var den super, man lär lätt känna pesonerna och får reda på hur de är.
Betyg 5
2010-04-02 14:50
Läste alla böckerna i serien på engelska och de är mycket mycket bättre än svenska översättningen.
Dem är jättespännande och roliga! Det är nästan som en normal bok om en normal tjej och hennes vardagliga problem men bara det att hon är en vampyr och går i en vampyrskola och har så klart en vampyr pojkvän.
Men denna tjejen behöver inte bara handskas med sina egna problem utan ochså andra hot som kan skada alla vampyrer.
Böckerna är jättebra!
Betyg 4
2010-04-29 17:40
den här boken var jättebra!

men den tog slut för snabbt!
Betyg 4
2010-07-15 22:44
Helt klart en toppenbok. Blir bättre och bättre efter varje bok i serien.
Betyg 5
2010-07-19 00:21
Jag köppte den här boken för nåra veckor sen.
Jag är verkligen inne på vampyrer och sagoväsen just nu så boken passade mig perfekt.
Den hade roliga komentarer var spännande m.m.
Om man börgar läsa den här boken så är man fast i serien!!!
Betyg 5
2010-08-29 08:41
Detta är Zoeys värld. Zoey som märks i pannan med en månskära - tecknet på att hon är vampyr.
Zoey lämnar sitt vanliga liv, sina vänner och familj. Hon beger sig till Nattens hus där hon ska lära sig tygla sina lustar och formas till en vampyr. En vardag som vilken annan tonårings som helst – om det nu inte vore för all magi, blod och död.
Detta är en ungdomsbok men det hindrar inte att jag fängslas.
Bok nummer ett i serien House of Night.
Betyg 5
2010-10-01 19:31
Det ända författarna har gjort är att blanda ihop Twilight med Harry Potter. Kom med något nytt istället! Kom med ett budskap!
Dessutom är språket dåligt. Usch! Bland det sämsta jag läst.
Betyg 1
2010-12-04 13:18
boken är bra, men inte den bästa, håller med om att de är lite av en blandning av Haryr P och Twilight, och att den tyvärr är förutsägbar allt för många gånger, språket är inte heller speciellt bra, men om man läser den på engelska så tror jag att den blir betydligt bättre. Även fast jag radar upp alla dessa negativa saker så tyckte jag ändå på nått sätt att boken var bra. Kan inte riktigt sätta fingret på det. D är nått som får mig att vilja läsa mer och mer och jag tänker ge mig på näsa bok, men på engelska, så jag antar att de är tipset, att redan från början läsa den på orginalspråket!!! En svag 4 blir det främst tack vare spåken och förutsägbarheten.
Betyg 4
2011-01-04 19:11
KUNDE INTE SLUTA LÄSA! Helt fantastisk serie! Rekommenderar starkt!
2011-12-22 00:45
Jag har aldrig någonsin läst en så sjukt bra serie böcker! läste ut dom 8 översatta på två månader, har gråtit och lidit med Zoey hela tiden.
Storyn mycket mer realistisk än det normala att " en vampyr biter en människa, människan blir vampyr". Om det skulle vara så så skulle dom ju kunna göra hela världen till vampyrer på att kick^^
Men i alla fall, så får denna bok(och de övriga böckerna i serien) toppbetyg från mig, och jag rekommenderar boken till alla!
även såna som inte gillar vampyrer, det gjorde inte jag innan jag började läsa dessa böcker.
Betyg 5
2012-03-19 21:21
En riktig fjortisbok, om jag får uttrycka mig så. Den är skriven på ett så barnsligt och orealistiskt sätt och den är alldeles för övertydlig.

Det är alltså en bok som jag stör mig så enormt mycket på, men jag klarar ändå inte sluta läsa, så något har ju författaren lyckats med. Dock vet jag inte vad det är som får mig att läsa vidare... :s En väldigt märklig känsla.

En sak måste jag trots allt lyfta fram, och det är att böckernas omslag är riktigt snygga.
Betyg 2
2012-09-24 18:04
jag tycker inte ens om vampyrböcker och ändå tyckte jag denna va hur bra som helst!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till House of Night #1: Vampyrens märke
Liknande böcker:
Judas barn
 M. Heitz
Blöd för berget
 S. Sofia albertsson
Elddopet
 A. Sapkowski
Nagriljärerna
 E. Blume
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan