bokrecensioner boktips

Höstoffer

Författare: Mons Kallentoft
Genre: Roman
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789127118447


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Regnet vräker ner över slottet Skogså utanför Linköping, dropparna faller tungt över markerna och kroppen som flyter i vallgraven. Advokat Jerry Petersson, nybliven slottsägare och känd för sin hänsynslöshet, kommer inte att ta några fler uppdrag. Men hur har han hamnat i vallgraven?

Kriminalinspektör Malin Fors misstankar riktas snart mot de tidigare ägarna av slottet, den högadliga familjen Fågelsjö, som knappast med glädje kan ha velat sälja sitt släktgods till uppkomlingen Jerry Petersson. Men skulle försäljningen verkligen vara en orsak till mord? Och vem var egentligen människan Jerry Petersson, bakom it-miljonerna, de dyra kostymerna och konsten? Nära Malin, men som på andra sidan en tunn hinna, rör han sig som en skugga genom det som varit hans liv och händelserna som skulle leda fram till hans brutala död.

Höstoffer är tredje delen i Mons Kallentofts uppmärksammade serie om kriminalinspektör Malin Fors, som inleddes med de kritikerhyllade böckerna Midvinterblod och Sommardöden.
Medelbetyg: 2,6 (15 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Höstoffer :
2009-06-24 23:51
Mons Kallentoft har redan hunnit fram till tredje delen av "deckarsviten" om linköpingspolisen Malin Fors. Det känns skyndsamt hela vägen sedan Malin Fors introducerades. Midvinterblod var en solid, hållbar kriminalroman med goda poänger och med Linköping placerat på kriminalkartan. Sommardöden, bok nummer 2, fortsatte i god stil. Med tredje boken Höstoffer känns det som om Kallentoft redan fått slut på invecklade mordgåtor, istället ligger styrkan i boken på vidareutvecklingen av Malin Fors som karaktär. Alltid nåt, men jag hade väntat mig en läsvärd intrig i en genre som kräver lite av spänning. Nja, Kallentoft och Höstoffer når med nöd och näppe upp till en 2:a (godkänd) och jag hoppas på att bli motbevisad av Kallentofts kvaliteter till Fors-deckare nummer fyra.
Betyg 2
2010-01-19 10:38
I den här boken, den tredje boken i serien, har Malin Fors personliga förfall fått eskalera ytterligare, men vi håller oss fortfarande inom en ram av vardagsrealism. Kallentoft letar efter nya infallsvinklar och det fungerar rätt bra.
Betyg 3
2010-05-03 20:21
Bok nummer tre i serien om Malin Fors är uppbyggd på samma sätt som de tidigare böckerna och vid det här laget börjar jag bli lite trött på Malins alkoholproblem, andarna som hela tiden ska vara med och berätta m.m.
Motivet till morden känns inte trovärdigt och slutet känns slarvigt och orealistiskt.
Nej, det här var ingen höjdare! Synd med tanke på att Mons Kallentoft faktiskt skriver bra och att de andra böckerna om Malin Fors var mycket bättre.
Betyg 2
2010-08-23 16:51
En riktig höstdeckare, lång och grå segdragen historia som utspelar sig i Linköping, bland adel och uppstickare.
Uppstickaren Jerry Pettersson mördas i sitt nyinköpta slott, misstankarna leder åt lite olika håll men på något sätt lyckas Malin Fors trots ett ihärdigt supande leda utredningen åt rätt håll
Inte alls engagerande historia och väldigt ämligt för Malin Fors med familje och alkoholproblem.

Betyg 2
2010-08-29 08:40
Ännu en bok med kriminalinspektör Malin Fors från Linköpingspolisen i spetsen. Vi får följa henne såväl på jobb som privat.
En lagom spännande bok, innehållande mord och hämnd.
Bok nummer tre i serien.
Betyg 3
2010-09-11 16:00
Boken är den tredje i serien om polisen Malin fors.Den är lika bra som dom andra böckerna.Nu får desutom Malin fors problem med spriten.
Kollegorna ser vad som händer men Malin vägrar att erkänna sina
problem samtidigt som hon ska reda ut mordet på Jerry Petersson.
Betyg 5
2010-10-16 11:16
boken som sådan är bra, spännande story men jag kan inte sluta irritera mig på Malin Fors tankar och "synskhet" som hela tiden influeras av mördarens tankar. riktigt irriterande. men bortser man från detta så är det en helt ok deckare.
Betyg 3
2011-07-18 14:45
Recension av Mons Kallentofts kriminalroman Höstoffer

Boken är utgiven på Natur och Kultur (2009) och innehåller 427 sidor.
Mons Kallentoft är född 1968 och uppvuxen i Ljungsbro utanför Linköping. Idag bor han med sin familj i Stockholm. Efter den Katapultprisbelönade debuten med thrillern Pesetas (2000) har han också gett ut två omskrivna romaner och en internationellt uppmärksammad reportagebok om mat, mord och myter. Sitt stora genombrott fick Kallentoft med sin serie om kriminalinspektör Malin Fors.

Handling: I Höstoffer hittas advokaten och it-miljonären Jerry Pettersson död i vallgraven i Skogås. Frågan är: vem är egentligen denne Jerry Pettersson?
Kriminalinspektör Malin Fors misstänker att slottets förra ägare, den högadliga familjen Fågelsjö kan ligga bakom Jerry Petterssons död, eftersom han var känd för sin hänsynslöshet. Och familjen Fågelsjö var egentligen inte glad att behöva sälja sitt släktgods till just honom. När det gäller Malin Fors får hon mer och mer problem med alkoholen och familjelivet. Det påverkar hennes jobb och arbetskamraterna börjar konfrontera henne. Om Malin Fors lyckas lösa fallet trots sina stora personliga problem återstår att se.

Ytterligare en fruktansvärt långtråkig kriminalroman av Mons Kallentoft. Jag har haft svårt att komma igenom alla hans böcker. De är hoppiga i sina handlingar och det fokuseras alldeles för mycket på Malin Fors alkohol och trasiga familjeliv och även hennes sexuella frustration än själva fallet. Så har det varit i alla hans böcker. Och nu ger jag upp, det får räcka med Mons Kallentofts böcker precis som Lars Keplers böcker. Varför slänga bort onödig tid på något som är så dåligt när det vimlar av andra riktigt bra böcker och författare.

Betyg 1/5 Kristina Simar 2011-07-18 (65) http://blogg.passagen.se/krisim

Betyg 1
2011-07-20 16:10
ok. Höjs ett snäpp för att jag bor i Linköping och boken har en viss igenkänningsfaktor. Annars ganska tråkig.
Betyg 3
2013-01-23 21:41
En ganska trist historia. På flera sätt. Men viktigast är nog att det aldrig hettar till själva deckarintrigen. Det blir långdraget och ospännande. Och upprepningar. Och upprepningar. Dessutom sägs samma sak flera gånger. Kanske för att Kallentoft är rädd att läsarna inte ska hänga med?
till det vill jag säga att det mesta med Malins Fors egna privata problem blir trista. Och jag vet inte... inte helt trovärdiga heller?
Betyg 2
2013-09-19 13:38
Denna var lite små tråkig, inte alls lika bra som de två första.
Betyg 2
2017-06-08 18:19
Kriminalaren Malin Fors är inne i en destruktiv tid där hon inte klarar av sitt alkoholberoende. Men då hon ändå är en duktig utredare så behövs hon på sin arbetsplats då det skett ett brutalt mord ute vid på Skogså slott. Hon börjar misstänka att mordet har samröre med något som skedde för många år sedan då en pojke dog och en flicka blev svårt skadad. I hennes sökande efter sanningen så upptäcker hon att det finns så mycket mer att ta hänsyn till. Snart mördas ytterligare en person. Det är ett händelserikt förlopp som växer fram efterhand och Malin inser att mördaren kan ha andra motiv än hon och hennes kollegor trodde från början. Det här är en helt okay deckare.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Höstoffer
Liknande böcker:
Två systrar
 J. Bengtsson
Eldsjäl
 A. Åhman
Stormberget
 L. Marklund
En vilsen själ
 G. Redin
Huset Versace
 D. Ball
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Röd som rubinen
 V. Andrews
Ensam i världen
 M. Sandemo
Staden sover
 M. Lang
En saga
 S. King