bokrecensioner boktips

Sommardöden

Författare: Mons Kallentoft
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789175033839


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är den varmaste sommaren någonsin i Östergötland. Linköping dallrar i hettan och i de omgivande skogarna rasar de värsta skogsbränder trakten sett. Tidigt en morgon hittas en fjortonårig flicka irrandes naken och våldtagen i stadens största park. Flickan själv minns ingenting och kriminalinspektör Malin Fors och hennes kollega Zeke tvingas försöka nysta i de få ledtrådar som finns. Men hur hamnade flickan i parken och vem är förövaren? Malin, som själv har en dotter i samma ålder, berörs mycket illa av det som hänt. Samtidigt anmäls en annan flicka försvunnen av sina föräldrar och kort därpå görs en fasansfull upptäckt vid en badplats utanför staden.

Sommardöden har kommit till Linköping, och drömmen om en härlig sommar förvandlas under några julidagar till en fruktansvärd mardröm.

Sommardöden är andra delen i Mons Kallentofts trilogi om kriminalinspektör Malin Fors vid Linköpingspolisen som inleddes med den kritikerhyllade boken Midvinterblod. Det är en omskakande berättelse om övergrepp, förtvivlad kärlek och djupaste hat.

Medelbetyg: 2,9 (21 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Sommardöden :
2008-07-14 21:36
Ännu en bra bok av Kallentoft om poliserna i Linköping. Jag tycker den är välskriven och spännande. Jag rekommenderar att man läser böckerna i rätt ordning, eftersom det hänvisas en hel del till förra boken.
Betyg 4
2008-08-06 23:12
Mycket bättre än föregångaren.
Däremot så gillade inte jag allt svammel med drömmar, döda människors tankar mm.
Ren utfyllnad som inte tillförde handlingen någonting.
Dock kan jag inte ge den mer än en trea.
Betyg 3
2008-09-21 16:54
Ju mer jag läste, desto mer irriterad blev jag tills jag slutligen kom på varför - riktigt tröttsamt språk i denna uppföljare till den mer intressanta "Midvinterblod". Meningarna känns som brottstycken, flera meningar i följd med bara ett ord i, meningar som saknar bärande satsdelar som predikat osv gör att detta känns som ett språkligt, stilistiskt experiment och emellanåt mer för tankarna till böcker som "Ett öga rött" med den skillnaden att denna handling inte utspelar sig i något "förortsgetto" och därför känns helt malplacerat för en handling som uspelar sig på polisstation i Linköping med omnejd. Känns som att hamna i en isvak, språkligt sett, efter att precis ha avslutat Stäppvargen. Tyvärr kommer denna bok inte att bli färdigläst av detta skäl...
Betyg 2
2009-02-15 21:44
en av de absolut sämsta böcker jag någonsin läst, all time! jag anser att författaren har svåra sexuella problem, jag blir rent av äcklad av honom!
Betyg 1
2009-05-07 19:57
En annorlunda historia som är väldigt svår att förutsäga. Jag tycker även om Mons Kallentofts böcker om Malin Fors eftersom jag spenderar en hel del tid i Linköping, och det är kul när man känner igen sig i de miljöer han beskriver.
Boken är skriven med ett poetiskt inslag, vilket kan vara vackert om man tycker om att läsa sådant. Det gör dock att man får lägga ner lite mer tid på att förstå innebörden, vilket för min del gjorde att det blev lite segt.
Tycker om karaktärerna och storyn, men sättet den är skriven på drar ner det för min del. Att läsa 416 sidor "poesi" kan bli jobbigt, hur vackert det än är.
Betyg 3
2009-06-14 23:28
denna boken förstörs helt med hans sätt att skriva. aldeles för ryckigt och osammanhängande. glömde inemellanåt av vad jag läst för att språket störde mej så. så jag fick knappt ihop handlingen. men den var ganska lättläst och jag läste klart den på ett par dagar och det är ju iofs positivt. men det blir en tvåa pga språket.
Betyg 2
2009-09-13 15:28
Det var en intressant bok.Man kom snabbt in i handlingen.
Det var spännande mest hela tiden speciellt på slutet.
Betyg 5
2009-09-23 08:29
Den andra boken om Malin Fors håller samma höga nivå som den inledande. Precis som i första boken finns lite brister, men Kallentoft är bra på att sprida uppmärksamheten. Överlag är det ett gott hantverk.
Betyg 4
2009-10-29 20:27
Hörde den som ljudbok och tyckte inte om den alls. Alldeles för jobbigt språk och för mycket svammel-prat utan handling. Synd, för jag tyckte "Midvinterblod" var bra och såg fram emot en uppföljare.
Betyg 1
2009-10-31 20:37
Denna bok känns lättare och smidigare att läsa än dess föregångare.
En ruggig berättelse om övergrepp på unga flickor.
Bok nummer två om kriminalinspektör Malin Fors och hennes kollegor vid Linköpingspolisen.
Betyg 3
2010-04-09 18:36
Jodå, det var väl inget fel på den här boken. Visst skriver Kallentoft bra, men ibland går han lite till överdrift, det blir för många onödiga detaljer. Något platta karaktärer. Annars en genomtänkt bok.
Ska nog läsa del tre också.
Betyg 3
2010-07-06 15:27
Helt ok deckare men inget som stannar kvar. Lite för utdraget slut....
Betyg 3
2011-04-05 15:05
En stabil svensk deckare. Jag har inte många invändningar (vilket är bra betyg), utom det att de avgörande (två) slutsatserna poliserna drog kändes en aning för fantastiska.
Annars ok, men de ofullständiga meningarna stjälper mer än de hjälper. I alla fall för mig.
Betyg 3
2011-07-20 15:47
Bra
Betyg 4
2013-09-11 15:57
Ok inte riktigt lika bra som första
Betyg 3
2016-06-08 14:59
En obehaglig deckare men mycket spännande. Det blir flera flickor som råkar i klorna på en psykopat. Den gemensamma nämnaren är något blått i flickorna och vita kroppar. Polisernas sökningar intensifieras när en kollegas dotter försvinner.
Samtidigt med polisens arbete så hörs en död flickas tankar följa det som händer.
Det gjorde boken annorlunda.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Sommardöden
Liknande böcker:
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly
Hellre vara djävulen
 I. Rankin
Helgon eller syndare
 I. Rankin
Fädernas missgärningar
 Å. Larsson
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
Fruset guld
 C. Börjlind