bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Bambi
Bödelskyssen
Den femte årstiden
Djävulsdoften
Eldjägarna
Falco
Heroine
Himmelskriket
Höstoffer
Jordstorm
Leon
Marbella Club
Midvinterblod
Pesetas
Sommardöden
Vattenänglar
Vindsjälar
vindstjälar
Vårlik
Zack
Liknande böcker:
Stormvarning
 M. Adolfsson
selfies
 J. Adler-Olsen
Dödens flod
 D. McTiernan
Inland
 A. Dahl
De hängda hundarna
 J. Jensen
Nemesis
 A. Christie
Äventyret med julpuddi..
 A. Christie
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerVattenänglar

 
Författare: Mons Kallentoft
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789137137483
 
Spänning:  5
Sorglig:  7

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Malin Fors - en beroendeframkallande hjältinna

Kriminalinspektör Malin Fors är våldsrotelns stjärna. Envis och skicklig, intuitiv och intelligent. Besatt. Ständigt på flykt från sig själv, uppslukad av arbete.

En septemberonsdag kallas hon till en villa i ett av Linköpings finare områden. Ett gift par har hittats mördade i sin jacuzzi. Nakna och isblå i ett vatten som inte längre är genomskinligt klart. Deras femåriga adoptivdotter Ella är försvunnen och ett intensivt sökande inleds. Är flickan vid liv och har förts bort? Eller har hon försökt rymma från mördaren och drunknat i Stångån?

Medan tunga regnmoln vakar över staden dras Malin Fors och hennes kolleger in i ett fall där gränserna har blivit otydliga. Mellan döda och levande, mellan gott och ont. Utredningen tvingar henne att konfrontera sina egna demoner, och begäret att låta alkoholen sudda ut verkligheten är starkare än någonsin. Men hon vet att hon inte får ge upp. Hon kan inte svika Ella. Hon måste hitta henne och den som dödade hennes föräldrar.

Vattenänglar är den första delen i en ny serie om Malin Fors, inspirerad av de fyra elementen.

"Kallentoft briljerar. Spännande, skickligt konstruerad, briljant språk och genomarbetade person- och miljöskildringar." Svenska Dagbladet

Medelbetyg: 3,11 (9 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Vattenänglar :


Uffeman 2013-03-02 15:24
En av de bättre deckarna med Malin Fors, även om jag tycker att den senare delen av boken är lite sämre. Vi får fortsätta att följa Malin Fors privatliv, men det är mindre av det i denna bok. Det tycker jag är bra. Personligen tycker jag att problemet i många av de tidigare böckerna varit att storyn tappar fart när det blir för mycket fokus på Malins egna problem. Även om jag tycker att detta är en av de bättre i serien blir ändå betyget bara tre.
Betyg 3

anette.lenander 2013-03-24 15:28
Helt okey bok i serien om Malin fors.Den var lite långrandig ett tag men det är intressant att följa Malin fors liv.Slutet var lite hastigt tycker jag.
Allt hände på slutet.
Betyg 4

IssaS 2013-07-03 10:57
Kallentofts deckare är de enda där det är intressantare att följa personernas privatliv än själva mordgåtan. Vet inte om det är ett bra betyg. Boken var ändå ganska spännande så länge det fanns tre teorier om varför Ellas föräldrar mördades. Men sen kändes det som att det rann ut i sanden när kvinnan Liv kom med i handlingen och slutet var rätt kass.
Betyg 3

Anfield 2013-10-01 12:38
Mycket bra ända fram till slutet, känns inte färdig arbetat.
Betyg 3

Phenomena 2013-11-17 10:41
Kallentoft är tillbaka med en ny romanserie som spelar på de fyra elementen. Fortfarande med kriminalinspektör Malin Fors i huvudrollen.

Ett gift par hittas mördade. Den femåriga adoptivdottern är spårlöst försvunnen.

Känner mig rätt mätt på Malin Fors. Hon fortsätter brottas med sina relationsproblem till dottern och törsten efter alkohol som aldrig tycks släckas.
Betyg 3

andersbara 2015-06-26 13:14
Gillar Mons Kallentoft Her mej nog inte förrän jag läst alla hans böcker. Det fina tycker jag är att man lär känna personerna
Betyg 4

chrille112 2015-06-30 09:29
Framstår länge som en av Kallentofts bästa. Sedan börjar Malin Fors supa igen och då blir det inte särskilt trovärdigt längre. För hur är det möjligt att en polis kommer till jobbet bakfull och påverkad gång efter annan och ingen gör något? Och vad är det som gör Fors till en lysande stjärna på polishimlen? Annars är det en både insiktsfull och spännande skildring om barnadoptioner och den inte sällan smutsiga hanteringen runt detta.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Vattenänglar


  Köp boken som film på cdon: