bokrecensioner boktips

Jordstorm

Författare: Mons Kallentoft
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2014
ISBN: 9789137137506


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En tidig majmorgon hittas en ung man död i ett dike intill Göta kanal. Han är naken, men kroppen bär inga synliga spår av våld och när Malin Fors och hennes kollegor anländer till platsen råder en märklig tystnad. Det är som om alla röster har dämpats.

Mannen identifieras snart som Peder Åkerlund, före detta Sverigedemokrat, utesluten ur partiet på grund av sina rasistiska uttalanden men numera omvänd. Det visar sig att han har blivit mördad. Och när den 16-åriga Nadja Lundin samma kväll anmäls saknad, troligtvis bortförd, finns tecken som tyder på att de båda fallen hänger samman.

Men har offren något gemensamt? Varför har de valts ut? Efterhand börjar Malin Fors inse att de har att göra med någon som leker med polisen, som talar via mord och inte tänker låta sig tystas. Vad är det han eller hon vill säga? Det är bråttom att hitta ett svar. Nadja Lundin kan fortfarande vara vid liv.
Medelbetyg: 4 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Jordstorm :
2015-02-18 22:50
Kallentoft har plockat upp ett par klassiska spänningshöjande ingredienser i denna bok. Som vanligt är den en otroligt mörk historia, men med en Malin Fors i någorlunda balans. Det gör det hela lite mer hoppfullt. Det är lite ojämnt. Jag gillar inte de alltför mörka inslagen, men det är roligt att Kallentoft försöker förnya lite. På det hela taget är det en bra bok där de bästa delarna av boken är i absolut toppklass. Men sedan finns det annat som drar ner betyget.
Betyg 4
2015-05-27 09:41
En bra bok !
Betyg 4
2016-01-19 18:48
Det här är en av Mons bästa böcker tycker jag.Den är spännande från första sidan tills slutet.Det var svårt att lägga ifrån sig boken speciellt på slutet.
Betyg 5
2016-04-10 21:33
En naken man hittas mördad. En ung flicka blir levande begravd. De båda fallen hör samman. Men hur? Malin Fors och hennes kollegor vid Linköpingspolisen gör allt de kan för att lösa gåtan. Men det är bråttom. Flickan kan fortfarande vara vid liv.

En okej berättelse. Bitvis spännande.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Jordstorm
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai