bokrecensioner boktips

Den femte årstiden

Författare: Mons Kallentoft
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789127119031


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är tidigt i maj som den unga barnfamiljen på skogspromenad utanför Linköping hittar det svårt sargade liket. Det är otäckt välbevarat och spåren efter tortyr på kvinnokroppen är bara alltför tydliga. Kriminalinspektör Malin Fors tycker sig omedelbart se likheter med fallet Maria Murvall, den unga kvinna som hittades våldtagen och brutalt misshandlad i skogen för fl era år sedan och som sedan dess varit okontaktbar där hon sitter inspärrad på Vadstena sjukhus. Av en slump träffar Malin en psykolog från S:t Lars i Lund som berättar om ett liknande fall, och plötsligt tycks Maria bara vara en liten pusselbit i något mycket större. Men vad är det som är så fruktansvärt att det inte går att tala om?

Malin, som länge varit besatt av att få veta vad som hände Maria, är fast besluten att ta reda på sanningen, oavsett vart det kan föra henne.

Den femte årstiden är den femte delen i den kritikerhyllade serien om Malin Fors vid Linköpingspolisen.

Medelbetyg: 3,67 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den femte årstiden :
2011-11-03 19:48
En mycket spännande och välskriven deckare. Helt i min smak.
Betyg 5
2012-07-03 21:51
En av det bästa böcker som Mons har skrivit.Den är läskig hela vägen.
Det är kul att följa Malin och hennes framgångar.Det är en bok som jag varmt kan rekomendera om man gillar serien om Malin Fors.
Betyg 5
2012-08-13 14:10
En bra story som visar hur etablerade i samhället kan hålla varandra bakom ryggen, men hjälten Malin avslöjar dem förstås och hon är en person att tycka om och inspireras av. Gillar dessutom Kallentofts berättarstil där man får följa olika personers tankar, även de som inte finns längre. Spännande och välskrivet!
Betyg 4
2012-09-19 20:53
Vet inte riktigt vad jag ska säga om den här boken. Generellt tycker jag att Kallentoft vältrar sig för mycket i ondska och elände. Det blir jobbig. Jag har läst de tidigare böckerna i serien och stilen är förstås densamma. Här knyter han ihop säcken och avslutar den underliggande historien från de tidigare böckerna. Det finns saker som är bättre än tidigare, men eländesbeskrivningarna blir för mycket för att historien ska bli riktigt spännande. Jag lider när jag läser. Det drar ner betyget mer än de positiva sakerna.
Betyg 2
2012-09-23 14:50
En seg och långdragen historia trots det obehagliga temat.
Bok nummer fem i serien om kriminalinspektör Malin Fors vid polisen i Linköping.
Betyg 2
2013-09-27 13:57
Denna var bättre än dom två senaste, kanske det vänder nu ! Ska ge mig på Vattenänglar nu.
Betyg 4
2017-05-27 09:48
Malin Fors och hennes jagar en psykopat. Flera kvinnor med mycket svåra skador hittas i skogen. Det är som skogen själv skadat dem. Malin brottas med svåra personliga problem och hennes tankar vävs in i de skadade och en död kvinnas tankar. Det är en välskriven och mycket otäck berättelse som växer fram där osäkerheten om den verkliga förövaren hålls kvar till slutet.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den femte årstiden
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly