bokrecensioner boktips

Fly för livet

Författare: Helena Von Zweigbergk
Genre: Deckare
ISBN: 9789170015403


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Tre tungt kriminella fångar hotar sig ut ur fängelset. Som gisslan tar de fängelseprästen Ingrid. Ett stort polisuppbåd tar upp jakten på de desperata rymlingarna och hemma väntar maken Anders med ettåriga dottern Kerstin i förtvivlad och förlamande ovisshet.

Detta blir upptakten till ett omskakande gisslandrama med många oväntade vändningar. Stämningen mellan de flyende blir alltmer infekterad och hotfull - för varje timme som går trappas det laddade dramat upp. När upplösningen nalkas vet ingen vem som kommer att överleva ...
Medelbetyg: 2,83 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Fly för livet :
2009-06-14 14:19
Helt ok spänningsdeckare. Jag blev dock lite smått irriterad över huvudpersonens inre samtal med sin man. Jag vet inte vad som gjorde det så orealistiskt på något sätt.

Jag hade förväntat mig mer. Även om jag sträcktläste sista biten.

Betyg 3
2010-04-16 08:04
Fängelseprästen Ingrid blir gisslan vid ett lyckat flyktförsök. Storyn hade kunnat vara bra - Stockholmssyndromet känner väl de flesta till. Men något sådant syndrom fick vi inte vara med om. Det var mer den inbördes relationen mellan de "onda" människorna som fick plats. När det gällde Ingrid var hennes relation mer till hennes man och barn som hon kommunicerade med i tankarna.

Boken var faktiskt ganska tråkig.
Betyg 2
2010-04-17 19:04
Jag har kämpat mig igenom boken. Gäsp, gäsp.
Betyg 2
2014-12-19 18:33
Helena von Zweigbergk är en skarp människokännare. Hennes talanger ligger enligt mig på det psykologiska planet. Hon kan verkligen skildra de tankar (logiska, och ologiska) som dyker upp i våra sinnen på ett naturligt och trovärdigt sätt.

Denna gång är det ett gisslandrama som står som fundament. En bra språngbräda för gruppdynamik under stor press. Det är en tajt, gripande historia. Fängelseprästen Ingrids självanalys är vass och trovärdig. Hennes tankar om de övriga likaså. Intrigen kommer i andra hand, på gott och ont.

En välskriven, spännande roman.
Betyg 3
2017-08-19 21:32
Spännande, våldsam, otäck, hjärtgripande, men samtidigt en väldigt bra och välskriven thriller där spänningen hela tiden stegras och där jag som läsare chockas över stackars Ingrids behandling. Tack och lov för det lyckliga slutet, men det var hemskt nära att det hade kunnat gå riktigt illa. Jag är riktigt glad att jag gav den här boken en ny chans, mycket tack vare Anna Godenius rent fenomenala uppläsning. Anna Godenius är utan tvekan Sveriges bästa uppläsare när det kommer till ljudböcker.
Mitt slutbetyg blir en, 5:a till såväl bok som uppläsare! Kan varmt rekommendera boken! Jag tror jag ska ge ytterligare böcker om präst Ingrid Karlberg en ny chans!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Fly för livet
Liknande böcker:
Där den sista lampan l..
 M. Jungstedt
Mysterierna på Kerrsta
 S. Samuelson
Fredagen den 14:e
 V. Suneson
Brinn mig en sol
 C. Carlsson
Mord i alla fall
 R. Dahlgren
Fredag mörda söndag
 J. Ekholm
Döden skriver svenska
 E. Kågerman
Henrys hemlighet
 K. Ohlsson
Förmörkelsen
 K. Fossum