bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Anna och Mats bor inte..
De behövande
Djävulsdåd och änglavrål
Fly för livet
Hon som bar skammen
Kärleken skär djupa sår
Sånt man bara säger
Tusen skärvor tillit
Ur vulkanens mun
Än klappar hjärtan
Liknande böcker:
När musiken tystnar
 P. Robinson
En själ som blöder
 M. Ressem
Hav utan botten
 M. Ressem
Det är över nu
 S. Lindqvist
Ärren vi bär
 C. Engvall
Det du inte vet
 A. Jansson
Mahjongmorden
 B. Mårtensson
Marionetten
 L. Björnlund
Änglabarnet
 A. Gustafson
Vargen kommer
 M. Grönlund

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDet Gud inte såg

 
Författare: Helena von Zweigbergk
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9155210864
 

KÖP BOKEN ONLINE


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Gun Johansson på kvinnofängelser har begått ett synnerligen makabert brott. Hon väcker stark fientlighet, till och med hos sina medfångar. Vem är hon? Hur har hon hamnat här? Och hur kan hon fortfarande hävda att hon är oskyldig?
Den enda Gun pratar med är Ingrid, fängelseprästen, som blir besatt av hennes öde. Ingrid måste få klarhet i vad som hänt. Men sökandet leder in henne i ett mörker…
Medelbetyg: 3,5 (16 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Det Gud inte såg :


inca 2003-12-12 09:12
Hyggligt bra deckare med en kvinnlig fängelsepräst som huvudperson. Trevligt med en annan huvudperson än de sedvanliga kriminalarna.
Betyg 3

Emma 2004-02-10 14:46
Ja boken var inte så som jag trodde varken till det bättre eller sämre.
Jag vet igentligen inte vad jag ska tycka om den. Ganska menlös.
Betyg 3

Hille 2004-04-27 21:51
Jag håller fullständigt med föregående recesenter, en ganska hyggligt spännande handling.
Men... det räcker liksom inte till.
Historien blir lite långtradig på vissa ställen, och man vill gärna pusha på "prällen" lite för att komma vidare
i handlingen.
Trots det, läsbar
Betyg 3

Ninnas 2004-05-01 23:40
Lite seg men ändå rätt bra. Intressant att följa huvudpersonen Ingrids arbete på ett kvinnofängelse. Slutet tycker jag var lite väl flåshurtigt och naivt.
Betyg 3

ElinLeticia 2004-05-24 17:29
Ingrid är fängelsepräst. Hennes tro är både stark och vacklande. Hon känner sig säker på sin roll som fängelsepräst i de manliga fängelserna, men nu ska hon börja jobba i ett fängelse för kvinnliga interner och det gör henne nervös. Redan från början får hon ett speciellt förhållande till en av kvinnorna som heter Gun. Gun är anklagad för ett ovanligt osmakligt brott som hon nekar till. Hon är allmänt hatad i fängelset och ingen av de andra kvinnorna kan förstå varför prästen ägnar henne uppmärksamhet. Ingrid blir mer och mer känslomässigt involverad i sin "patient". Hon ser sin egen ensamhet reflekteras i Guns och det skrämmer henne. Snart blir Ingrid allt djupare involverad och trasslar in sig i en härva av lögner och svek.

Det är kul när man stöter på en sån här fantastisk kriminal debutroman. Nu väntar jag med spänning på att hitta uppföljaren i någon butik. "Det Gud inte såg" är en av de bästa romanerna i sin genre jag läst
Betyg 5

sweetsixteen_87 2004-06-29 20:28
En av de bästa böcker jag läst!!!!! Har även läst "Kärleken skär djupa sår" och längtar efter en till bok med Ingrid. Hon är en stark person som tvivlar på sin tro men finner "tröst" hos e intagna på kvinno anstalten.......
Har du inte läst nån av böckerna så tycker jag att du borde ga den en chans.... En dramatisk början som kan bli lite tråkig men om man bara ger den tid så kommer du inte att ångra dig..... Ett av mina bästa köp...
Betyg 5

Istahra 2004-07-22 12:23

Vanligtvis brukar jag inte gilla kriminalare, men den här boken blev för mig ett undantag. Den är lagomt spännande, språket flyter bra (även om det kunde bli bättre), och historien i sig är fängslande.

Att huvudpersonen är en kvinnlig präst (som dessutom visar mänskliga drag genom att börja tvivla på sitt yrke utemellanåt) bidrar också till att boken får en mer personlig prägel.

Det var lätt att komma in i handlingen, och jag hade svårt att lägga ifrån mig boken.

Betyg 4

helix 2005-04-18 13:45
Kriminalhistoria utan de sedvanliga klichéerna med försupna, desillusionerade poliser. Eller, kanske inte ändå?
Hursomhelst känns det ganska fräscht med en kvinnlig präst som "utredare", även om det inte alltid känns trovärdigt med alla "befogenhetsövertramp" som hon systematiskt hänger sig åt. Trots det tycker jag historien är bra, och intresset hålls uppe. Man vill gärna veta hur det går på slutet...

Språket är forserat, med ibland alltför korta meningar. Zweigbergk har nog haft det som taktik för att få upp tempot. Men ibland blir det för mycket, och för många ofullständiga meningar så man faktiskt ibland tappar tråden för en sekund. Det är lite irriterande och förstör läsflytet.
Betyg 3

Rosa 2005-04-18 19:21
Den här boken är vardagligt skriven och är alltså enkel och lättläst. Huvudpersonen är lite väl grå och trist enligt mitt tycke men det hör liksom till.

Handlingen är helt OK. Läsvärd.
Betyg 4

Makaronipuss 2006-01-28 12:05
Har precis läst ut boken och känner mest bara "jaha". Tycker att historien var ganska tunn och det byggdes aldrig upp någon vidare spänning. Det fanns dock något i historien jag ändå gillade och jag kommer läsa fler böcker om Ingrid, fängelseprästen!
Betyg 3

Nessa 2007-05-27 20:57
Det här är en väldigt fängslande bok. Jag tycker den är jättebra och kan verkligen rekommendera den.
Betyg 4

LindaJ 2008-06-10 09:23
bra skriven ,intressanta karaktärer, fängslande histioria
Betyg 4

poby 2014-04-15 19:14
von Zweibergks "hjältinna" är fängelseprästen Ingrid. Ingrid tvivlar ibland på sin tro, men försöker alltid att göra gott för de människor hon träffar.
I den här boken möter hon Gun, som sitter inne för ett dubbelmord. Gun är en märklig kvinna, och Ingrid börjar fundera på om Gun verkligen har begått morden. Under sin "utredning", så kommer hon i kontakt med Guns släktingar, och något groteskt rullas upp.
Jag tyckte den här boken var bra. Det var en lite annorlunda (och väldigt mänsklig) huvudperson. Ingrid är vilse i livet och försöker hitta sig själv. Författaren har gjort ett bra jobb, och jag var hela tiden nyfiken på fortsättningen.
Betyg 4

BlommigaBarbro 2016-12-16 16:32
Nej, efter 5 cd så har jag fått mer än nog! Spänningen är helt och hållet obefintlig och huvudkaraktären Ingrid så äckligt mesig att det nästintill är skrattretande! Men uppläsaren Helena Gripes röst passar som hand i handsken ihop med mes-prästen Ingrid, det får jag då allt säga! En solklar 1:a i betyget från mig! Ingenting som jag kan rekommendera!
Betyg 1

Skriv egen bokrecension till Det Gud inte sågKÖP BOKEN ONLINE

  Köp boken som film på cdon: