bokrecensioner boktips

Det Gud inte såg

Författare: Helena von Zweigbergk
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9155210864


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Gun Johansson på kvinnofängelser har begått ett synnerligen makabert brott. Hon väcker stark fientlighet, till och med hos sina medfångar. Vem är hon? Hur har hon hamnat här? Och hur kan hon fortfarande hävda att hon är oskyldig?
Den enda Gun pratar med är Ingrid, fängelseprästen, som blir besatt av hennes öde. Ingrid måste få klarhet i vad som hänt. Men sökandet leder in henne i ett mörker…Medelbetyg: 3,75 (16 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Det Gud inte såg :
2003-12-12 09:12
Hyggligt bra deckare med en kvinnlig fängelsepräst som huvudperson. Trevligt med en annan huvudperson än de sedvanliga kriminalarna.
Betyg 3
2004-02-10 14:46
Ja boken var inte så som jag trodde varken till det bättre eller sämre.
Jag vet igentligen inte vad jag ska tycka om den. Ganska menlös.
Betyg 3
2004-04-27 21:51
Jag håller fullständigt med föregående recesenter, en ganska hyggligt spännande handling.
Men... det räcker liksom inte till.
Historien blir lite långtradig på vissa ställen, och man vill gärna pusha på "prällen" lite för att komma vidare
i handlingen.
Trots det, läsbar
Betyg 3
2004-05-01 23:40
Lite seg men ändå rätt bra. Intressant att följa huvudpersonen Ingrids arbete på ett kvinnofängelse. Slutet tycker jag var lite väl flåshurtigt och naivt.
Betyg 3
2004-05-24 17:29
Ingrid är fängelsepräst. Hennes tro är både stark och vacklande. Hon känner sig säker på sin roll som fängelsepräst i de manliga fängelserna, men nu ska hon börja jobba i ett fängelse för kvinnliga interner och det gör henne nervös. Redan från början får hon ett speciellt förhållande till en av kvinnorna som heter Gun. Gun är anklagad för ett ovanligt osmakligt brott som hon nekar till. Hon är allmänt hatad i fängelset och ingen av de andra kvinnorna kan förstå varför prästen ägnar henne uppmärksamhet. Ingrid blir mer och mer känslomässigt involverad i sin "patient". Hon ser sin egen ensamhet reflekteras i Guns och det skrämmer henne. Snart blir Ingrid allt djupare involverad och trasslar in sig i en härva av lögner och svek.

Det är kul när man stöter på en sån här fantastisk kriminal debutroman. Nu väntar jag med spänning på att hitta uppföljaren i någon butik. "Det Gud inte såg" är en av de bästa romanerna i sin genre jag läst
Betyg 5
2004-06-29 20:28
En av de bästa böcker jag läst!!!!! Har även läst "Kärleken skär djupa sår" och längtar efter en till bok med Ingrid. Hon är en stark person som tvivlar på sin tro men finner "tröst" hos e intagna på kvinno anstalten.......
Har du inte läst nån av böckerna så tycker jag att du borde ga den en chans.... En dramatisk början som kan bli lite tråkig men om man bara ger den tid så kommer du inte att ångra dig..... Ett av mina bästa köp...
Betyg 5
2004-07-22 12:23

Vanligtvis brukar jag inte gilla kriminalare, men den här boken blev för mig ett undantag. Den är lagomt spännande, språket flyter bra (även om det kunde bli bättre), och historien i sig är fängslande.

Att huvudpersonen är en kvinnlig präst (som dessutom visar mänskliga drag genom att börja tvivla på sitt yrke utemellanåt) bidrar också till att boken får en mer personlig prägel.

Det var lätt att komma in i handlingen, och jag hade svårt att lägga ifrån mig boken.

Betyg 4
2005-04-18 13:45
Kriminalhistoria utan de sedvanliga klichéerna med försupna, desillusionerade poliser. Eller, kanske inte ändå?
Hursomhelst känns det ganska fräscht med en kvinnlig präst som "utredare", även om det inte alltid känns trovärdigt med alla "befogenhetsövertramp" som hon systematiskt hänger sig åt. Trots det tycker jag historien är bra, och intresset hålls uppe. Man vill gärna veta hur det går på slutet...

Språket är forserat, med ibland alltför korta meningar. Zweigbergk har nog haft det som taktik för att få upp tempot. Men ibland blir det för mycket, och för många ofullständiga meningar så man faktiskt ibland tappar tråden för en sekund. Det är lite irriterande och förstör läsflytet.
Betyg 3
2005-04-18 19:21
Den här boken är vardagligt skriven och är alltså enkel och lättläst. Huvudpersonen är lite väl grå och trist enligt mitt tycke men det hör liksom till.

Handlingen är helt OK. Läsvärd.
Betyg 4
2006-01-28 12:05
Har precis läst ut boken och känner mest bara "jaha". Tycker att historien var ganska tunn och det byggdes aldrig upp någon vidare spänning. Det fanns dock något i historien jag ändå gillade och jag kommer läsa fler böcker om Ingrid, fängelseprästen!
Betyg 3
2007-05-27 20:57
Det här är en väldigt fängslande bok. Jag tycker den är jättebra och kan verkligen rekommendera den.
Betyg 4
2008-06-10 09:23
bra skriven ,intressanta karaktärer, fängslande histioria
Betyg 4
2014-04-15 19:14
von Zweibergks "hjältinna" är fängelseprästen Ingrid. Ingrid tvivlar ibland på sin tro, men försöker alltid att göra gott för de människor hon träffar.
I den här boken möter hon Gun, som sitter inne för ett dubbelmord. Gun är en märklig kvinna, och Ingrid börjar fundera på om Gun verkligen har begått morden. Under sin "utredning", så kommer hon i kontakt med Guns släktingar, och något groteskt rullas upp.
Jag tyckte den här boken var bra. Det var en lite annorlunda (och väldigt mänsklig) huvudperson. Ingrid är vilse i livet och försöker hitta sig själv. Författaren har gjort ett bra jobb, och jag var hela tiden nyfiken på fortsättningen.
Betyg 4
2016-12-16 16:32
Jag tycker mycket om dessa sociorealistiska deckare i stil med Aino Trosells deckare med den ständigt jobbsökande och oändligt nyfikna Siv och Ingrid Kampås deckare med undersköterskan Mari, här i form av den mesiga lätt överviktiga och ganska nyfikna fängelseprästen Ingrid. Bokens miljöer och karaktärer känns lika autentiskt realistiska som om de var hämtade ur det verkliga livet. Boken är småspännande och väldigt välskriven. Totalt raka motsatsen till kategorin dussindeckare som det har gjorts tiotusen av och som alla är skrivna från samma tråkiga och uttjatade mall. Jag kan varmt rekommendera den här boken och fortsätter genast med del två i serien (jag har tyvärr läst de i helt fel ordning, börjat med fyran och därefter trean)
Toppbetyg!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Det Gud inte såg
Liknande böcker:
Flickan inuti
 F. Berglind
27 sekundmeter snö
 K. Göransson-Ljungman
Mord på halsen
 F. Mellvig
Skuggliljan
 J. Mo
Nattsångaren
 J. Mo
Mörkare än midnatt
 M. Connelly
Mördaren inom mig
 V. Suneson
Mord i Bohuslän
 S. Blomberg
Död bland de döda
 H. Rönblom