bokrecensioner boktips

Kärleken skär djupa sår

Författare: Helena von Zweigbergk
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9170011508


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

På kvinnofängelset sitter den unga Tanja, dömd till ett långt straff för narkotikasmuggling – ett brott som hon säger sig vara oskyldig till. Hon är förtvivlad och söker hjälp hos fängelseprästen Ingrid. Men bakom hennes oskyldiga yttre anar Ingrid något annat, långt mycket farligare. Är Tanja verkligen den hon utger sig för att vara? Och varför blir Ingrid hotad när hon tar kontakt med människor i Tanjas omgivning?
Tillvaron ter sig alltmer skrämmande för Ingrid och hon dras in i ett ondskefullt spel som utsätter såväl henne själv som andra människor för livsfara. Bit för bit blottläggs det psykologiska spelet mellan människor som både hatar och älskar gränslöst.
Kärleken skär djupa sår är både en kärleksroman med många bottnar och en spännande psykologisk thriller.

Utdrag ur boken:
''- Ja då vill man alltid vara där. Och plötsligt har en annan människa makten över en, man är beredd att gå med på vad som helst bara för att få fortsätta vara där.
Tanja pekade upp mot taket.
- Och nu pratar vi fallhöjd, fattar du? Man släpps, pang, och man är trasig, mer trasig än någonsin. Så var det. Plötsligt var jag där nere igen, mer trasig än nånsin. Och jag klängde och klängde, för jag kände att han var den enda som kunde få mig dit. Han hade mig i nån sorts pant, min självkänsla, det som var jag.''

Medelbetyg: 3,69 (13 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kärleken skär djupa sår :
2003-12-29 08:44
En mycket värdig uppföljare om fängelseprästen Ingrid, den är minst lika bra som den första " Det Gud inte såg". En spännande deckare. Jag gillar att huvudpersonen inte alltid är polis.
Betyg 4
2004-05-24 17:32
I Zweigbergks andra bok om fängelseprästen Ingrid kretsar handlingen kring Tanya, en ung tjej som sitter fängslad för smuggling av knark. Tanya har ett komplicerat kärleksförhållande bakom sig och är desperat i sin vädjan att komma i kontakt med sin pojkvän Peter. Ingrid får agera mellanhand, något som hon upplever som väldigt pressande då hon förknippar Tanyas överlägsna attityd med sin barndoms plågoandar. Ju mer involverad hon blir i förhållandet destå klarare står det, att det vilar ett hot över de som står Tanya nära.

Precis lika bra som den första boken om fängelseprästen Ingrid. Språket är utmärkt utan att vara pretantiöst. Karaktärerna är omsorgsfullt utmejslade och alla påverkar läsaren på olika sätt. Till och med Ingrids relation med fångvaktaren Kvarnström är som en egen liten berättelse i den stora berättelsen. Den enda författare jag kan komma på att jämföra Zweigbergk med är faktiskt Stephen King och hans förmåga att teckna karaktärer. "Kärleken skär djupa sår" är en spänningsroman som talar till sin läsare från första till sista sidan. Beskrivningarna av mobbning, kärlek och hat är alla lika bra. Zweigbergk är enligt mig en av Sveriges absolut bästa författare idag. Med böckerna om Ingrid har hon skapat en ny deckarform som är verkligt insiktsfull i sin nakenhet.
Betyg 5
2004-06-29 20:39
Jag bara älskar Helenas böcker......
Längtar efter en tredje bok om fängelseprästen ingrid
Betyg 5
2004-07-22 12:45

Den här boken hade jag ännu svårare att lägga ifrån mig än den föregående ("Det gud inte såg") och den förtjänar därmed ett toppbetyg! Både spänningen och intrigerna är här på mycket högre nivå, och det faktum att man känner till huvudpersonerna sedan tidigare gör att man får mycket mer känsla för dom. Det var en perfekt uppföljare, och jag hoppas på fler!

Betyg 5
2004-10-19 12:35
Detta är också en väldigt bra bok. Jag väntar på att förfttaren ska komma ut med fler böcker. Har läst 3.
Betyg 3
2004-10-19 13:34
Lättläst och naturnära. Helt OK.
Betyg 4
2005-01-20 14:49
Jag har lyssnat på en författaruppläsning av Kärleken skär djupa sår och jag är imponerad av Helena von Zweigbergk. Hon är min nya favoritförfattare! Att läsa om fängelseprästen Ingrid var som att gå parallella steg med Ingrid; författarens porträtt av henne känns oerhört nära och mänskligt. Ingrid är en människa med fel och brister utan att det känns tillgjort. Ibland blir jag riktigt irriterad på hennes tafatthet och självupptagenhet men det är så befriande att hon är så vanlig. Överhuvudtaget lyckas Helena von Zweigbergk levandegöra karaktärerna i boken. Det är riktigt kusliga människor man kommer i kontakt med och det är väldigt spännande. När boken var slut kändes det så tomt och jag ville läsa mer om Ingrid och hennes relationer i arbetet och privat. Denna bok rekommenderas varmt, det blir högsta betyg.
Betyg 5
2005-02-16 15:25
Jag har ofta stått och läst på baksidan av denna bok på biblioteket, tänkt att den verkade spännande och att jag skulle låna den nån gång.
Nu har jag gjort det, men den infriade inte mina förväntningar. Bokens huvudperson, den kvinnliga prästen, blev jag less på ganska snart, tycker enbart hon är jobbig, störig och "slapp" med sina nojor och funderingar. Själva historien, intrigen, är OK, men inte mer.
Betyg 2
2005-08-21 19:50
Hej!
Tyckte inte speciellt bra om denna boken. Gillade varken storyn eller personskildringarna. Lättläst bok.
Betyg 2
2007-06-06 21:18
Jag tycker inte den här boken kommer upp i samma nivå som den första om Ingrid. Men den är bra, och får klart godkänt.
Betyg 3
2010-07-09 11:57
mycket bra skriven och intressanta personskildringar
Betyg 4
2013-04-27 11:42
Denna "kriminalroman" är mer en roman i kriminella miljöer. Spänningsintrigen går visserligen som en röd tråd genom historien men det är i relationsbeskrivningarna styrkan ligger.

Helena von Wzeigbergk är mästerlig när det gäller problematiken i vardagsrelationer och det finns en rad klarsynta betraktelser att frossa i.

Det är träffsäkert och jordnära precis som hennes övriga böcker. Och trots en hel del mörka inslag blir det slutliga intrycket ganska mysigt.
Betyg 3
2017-09-01 22:43
Åter igen en bra och spännande thriller om fängelseprästen Ingrid som åter hamnar i knipa när hon engagerar sig för fångarna i kvinnofängelset där hon jobbar. Boken är välskriven och engagerande och jag tycker riktigt bra om Ingrid. Dock borde jag ha läst boken för hand istället för att lyssna på den. I Fly för livet läste Anna Godenius och gjorde ett fantastiskt jobb som uppläsare- här läser Helena Von Zweigbergk sin egen bok och jag tycker faktiskt inte att hon läser särskilt bra. Hon läser sömnigt och oengagerat och gör därför inte sin bok rättvisa. Jag var tvungen att spola tillbaka några gånger eftersom jag inte hela tiden hängde med i handlingen. Därför kanske boken skulle få ännu högre betyg om jag läst den för hand eller ifall om någon annan läst den.
Nu blir mitt slutbetyg en 3:a, men en stark, 3:a! Jag vill absolut läsa fler böcker om fängelseprästen Ingrid Karlberg!
Betyg 3



Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Kärleken skär djupa sår
Liknande böcker:
Mörkret vet
 A. Indridason
Mord i församlingen
 B. Håkansson
Pastorsänkan
 K. Johansson
Rosenkavaljeren
 S. Trenter
Windsorknuten
 S. Bennett
Mordet i prästgården
 A. Christie
Lelo
 M. Grönholm