bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Antikkurs för vilsna h..
 Å. Hallengård
Maskiner som jag
 I. McEwan
Konturer
 R. Cusk
Laboratorium nr 4
 D. Höjer
Den enda utvägen
 A. Bengtsson
Himmel och Helvete
 J. Kalman Stefansson
Änkorna på Österlen
 S. Paborn
Månskensryttaren
 E. Poulsen
Storm i den pelare som..
 A. Lundberg
Lyckan är ett lån
 E. Poulsen

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSista kulan sparar jag åt grannen

 
Författare: Fausta Marianovic
Genre: Roman
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9100118265
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Fausta Marianovic skildrar hur kriget förvandlar alla jugoslaver i Bosnien till kroater, serber och muslimer, hur hat uppstår, familjer splittras och en pacifistisk mamma med dödsförakt beger sig till fronten för att hämta hem sin son.

Utdrag ur boken:
Jag gick till baren och började gå igenom alla cd skivor . Jag sorterade dem efter sångaren : Ibrahim-muslim , Dragan - serb , Anton- kroat, Hassan- muslim, Slobodan - serb. I vilken hög ska jag lägga Stevie Wonder ? Det kroatiska förmodligen , han är antagligen katolik eller protestant, alltså sådant som serber inte gillar. Eller? Kanske serber bara ogillar kroatiska katoliker men var likgiltiga för alla andra varianter ? Hade jag någon gång hört serber ha åsikter om amerikaner eller engelskmän, försöker jag minnas. Nej, Storbritannien uppfattades som en gammal vän till Serbien . Där bodde deras kung föresten. Regeln att chauvinism och främlingfientlighet bara uppstår mellan grannar verkade stämma . Katoliker finns över hela världen men det var de kroatiska katolikerna som var en nagel i ögat på serberna.

Medelbetyg: 3,25 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Sista kulan sparar jag åt grannen :


okidoki 2009-04-10 12:56
Mycket intressant och angelägen läsning om vad som hände på Balkan för inte så länge sedan. Och historien kommer att upprepa sig om och om igen. En lättläst och gripande reportagebok. Inte så mycket skönlitteratur att tala om.
Betyg 3

Alduya 2011-03-19 12:28
En bok som skickligt skildrar hur stort inflytande en viss politik kan ha över människor. Jag så gott som sträckläste den och överraskades av att den är så pass välskriven med tanke på att Marianovic inte är någon professionell skribent.
En väl framställd, stark historia.
Betyg 4

bonadea 2012-08-10 21:30
Sista kulan sparar jag åt grannen skildrar krigets vansinne , där tre folkslag har bott sida vid sida, gift sig med varandra och levt i fred för att plötsligt under nästan en natt förvandlas till bittra fiender. Fausta Marianovic är ingen författare men det behöver hon inte vara för hennes upplevelser och beskrivningar från Balkan är starka fyllda med ilska, rädsla , vansinne och sorg beskriver alla hemskheter hon har sett. Jätte bra dokumentärroman.
Betyg 4

trebor 2014-07-01 09:50
Viktig berättelse fast berättartekniken håller inte. Tvåa
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Sista kulan sparar jag åt grannen


  Köp boken som film på cdon: