bokrecensioner boktips

Tre sagor

Författare: Jan Lööf
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789163861352


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Tre sagor är en samlingsvolym med tre riktiga godingar. För nytillkomna läsare följer här en kort presentation:

Morfar är sjörövare
Mormor påstår att morfar har jobbat på Posten i hela sitt liv, men morfar och berättaren (morfars barnbarn) vet bättre: Morfar har varit sjörövare, hatt och kragstövlar hänger prydligt uppe på vinden. En dag är det dags att kasta loss igen, morfar samlar ihop sin besättning, rustar skeppet och ger sig ut på jakt efter Omars skatt. Men Omar vaktar sin skatt noga och snart sitter morfar och hans besättning bakom lås och bom. Tur för morfar att hans barnbarn är lite smartare och nu kan hjälpa honom.

Sagan om det röda äpplet
En gubbe i randig kostym köper ett äpple som han lägger i sitt fönster för att det ska mogna. Men äpplet faller ut genom det öppna fönstret och rakt ner på gamla mormor som blir både arg och rädd och skäller ut lille Pär som just går förbi. Lille Pär blir så ledsen att han gråtande springer rakt ut i gatan så att en bil måste tvärbromsa och sladdar rakt in i ett plank ... Och det är bara börja på äpplets äventyr!

Skrot-Nisse
När Kalles föräldrar ska resa bort har han den stora turen att få bo hos sin farbror Nisse. Han är skrothandlare och har alltid massor av prylar och spännande saker på gång. Den här veckan tänker han bygga om en gammal pråm till hjulångare. Med den ska han sedan ta en tur till Afrika och titta på de vilda djuren. Kalle tycker att det blev en annorlunda och spännande resa. Ett äventyr, precis som han hade hoppats!
Medelbetyg:
Betygsätt:
Bok recensioner av Tre sagor :
2009-03-01 10:05
2011-01-31 19:15
2019-11-13 13:21
Liknande böcker:
Nalle Brunos vinter
 G. Ingves
Johan och Kalle Korp
 D. Schubert
Emmy och havet
 I. Rydén
Skalman och Trollfen
 R. Andreasson
Alva och sommaren
 J. Berglund
Alva och våren
 J. Berglund
Alva och vintern
 J. Berglund
Nalle Puhs jul
 W. Disney