bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
ABC-boken
Bergtrollens nya hem
Bildbok
Födelsedagspresenten
Jan Lööfs bilderbok
Jan Lööfs serier: Voly..
Matildas katter
Morfar är sjörövare
Pelle hjälper en riddare
Pelle i djungeln
Pelle och farbror Otto..
Pelle och Frasse
Pelle på planetfärd
Pelle träffar en lokfö..
På äventyr med Pelle
Sagan om det röda äpplet
Sifferboken
Skrot-Nisse
Ta fast Fabian
Tomten berättar
Tre sagor
Viktor bygger en bro
Liknande böcker:
Rasmus Nalle hos grisa..
 C. Hansen

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassiker


     

Pelles ficklampa

 
Författare: Jan Lööf
Genre: Pixibok
Ämnesord: rädsla
Utgivningsår: 1978
ISBN: 9163848368
 

Direktlänk till boken hos Bokus

CDON.COM

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Köp på tradera


I 50 år har Pixi-böckerna funnits. Över 40 miljoner exemplar har sålts. Nu har vi kommit till bok nummer 1000, och fortfarande kostar Pixi-böckerna inte mer än en tablettask! Detta vill vi fira genom att ge ut en guldlaminerad jubileumsutgåva av Jan Lööfs bok "Pelles ficklampa", en av våra mest populära pixititlar genom åren.

I Pixiboksformatet har vi genom åren givit ut författare och illustratörer som Lennart Hellsing, Britt G. Hallqvist, Fibben Hald, H. C. Andersen, Olof Landström, Maj Fagerberg, Margareta Nordqvist, Karin Stjernholm Raeder, Allan Rune Petterson, Kerstin Sundh, Erika Eklund, Gösta Knutsson, Amanda Eriksson, Eva Funck, Per Lindblom, Marika Delin, Pär Demervall och många många fler.

Pixiböckerna har blivit en institution som generationer av barn vuxit upp med. Pixi står för kvalitet till lågt pris, så lågt att till och med barnen själva har kunnat välja i utbudet, utan de ibland så präktiga förmedlarna som väljer åt barnen. Det är böcker man inte behöver vara lika rädd om, böcker som kan leva med barnen på barnens egna villkor. Det gör inte så mycket om det kommer sand i dem på badstranden, om de blir blöta av regnet på höstpromenaden eller kladdiga av banansmet på picknickfilten. Pixiböckerna är perfekt reselitteratur, och lagom stora för att barnet själv ska kunna hålla i boken. Pixiböcker här helt enket barnvänligare än andra böcker!

Medelbetyg: 4,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:
Mellansdagsrea hos adlibris upp till 70% rabatt!

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Pelles ficklampa :


LillaPeggy 2016-12-15 13:21
I mörker ser allting annorlunda ut än vad det egentligen är. Och även om man har en hur bra ficklampa som helst, så krävs det minst lika mycket mod för att våga gå förbi det. Med hjälp av Jans teckningar blir det lätt att sätta sig in i Pelles situation. Tänk att han vågar lysa och med det avslöja vad det nu var som skrämde honom. 40 miljoner sålda exemplar är kanske inget bevis på att det här är en bra bok. Men den visar i alla fall att väldigt många människor tagit del av innehållet. Jag gillar i alla fall den.
Betyg 5

Jennydockan 2017-01-12 09:44
Även jag tillhör de 50 miljoner som tagit del av boken. Den har ett tema som är lätt att känna igen sig själv eller någon man känner i. Alla har vi väl någon gång känt oss rädda. Kanske inte för mörker. Men väl för något man inte riktigt kan se vad det är.
Betyg 4

Skriv egen bokrecension till Pelles ficklampa

 


Köp boken som film på cdon: