bokrecensioner boktips

Skrotnisse och hans nya vänner

Författare: Jan Lööf
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789179753726


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Jan Lööfs karaktär Skrot-Nisse från TV-serien som hade premiär på 1980-talet vaknar nu till liv igen i en ny bilderbok.

Skrot-Nisse har fått nya vänner – just som han skulle ha semester. Katten Missan, grisen Nassen och apan Affe har flyttat in. Det blir stökigt. Inte alls så lugnt och skönt som han tänkt sig. Skrot-Nisse lyckas till slut få djuren att ge sig av, på en nybyggd husmotorcykel! Apan Affe säger att det ska gå bra, fast han inte når upp till handbromsen. Men iväg kommer de, och det blir lugnt och skönt för Skrot-Nisse. För lugnt. Och så blir han orolig. Hur ska det gå för Missan, Nassen och Affe – klarar de sig.

Jan Lööf ger sig själv en 80-årspresent genom att släppa en ny bok! Det var fem år sedan sist, och det märks att han tycker det är lika roligt som alltid att rita och berätta. Hans bilder är säregna och speciella, hans berättarton kärv och muttrig, hans charm stor och varm. Sedan debuten på 1960-talet har Jan Lööf blivit en folkkär författare och illustratör, älskad av flera generationer samtidigt.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Skrotnisse och hans nya vänner :
2020-12-02 13:12
Va, bra att biblioteket hade fått in nya boken om Skrotnisse, så att jag med det inte behöver köpa den. Här finns mycket att upptäcka i bilderna och många konstiga figurer. Som då Olle som tänkte göra en djurpark, men där apan Affe såg till att det blev en teater istället. Köpa den? Nja, kanske en annan gång. Ett annat år eller så.
Betyg 3
Liknande böcker:
Boris glasögon
 P. Cohen
Super - Charlie och sp..
 C. Läckberg
Super - Charlie och mo..
 C. Läckberg
Nalle Brunos vinter
 G. Ingves
Johan och Kalle Korp
 D. Schubert
Emmy och havet
 I. Rydén
Skalman och Trollfen
 R. Andreasson
Alva och sommaren
 J. Berglund