bokrecensioner boktips

En bra dag att dö

Författare: Simon Kernick
Genre:
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9170026351

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ex-snuten Dennis Milne lever under ny identitet på Filippinerna när han plötsligt snubblar över en ledtråd som skulle kunna lösa mordet på en gammal vän. Han bestämmer sig för att återvända till den stad han en gång kallade för sitt hem och ta reda på vem som ligger bakom mordet.

Milne anländer till ett kallt och fientligt London strax före jul. Men han är inte längre polis, han behöver inte längre se till att gatorna är lugna och att lagen följs. Och även om hans gamla kolleger inte vet att han är tillbaka, är det snart uppenbart att det finns andra som vet, och de väjer inte för något för att röja honom ur vägen.

Milne tar kontakt med en journalist, Emma Nielsen, som arbetar med en artikelserie om mordet. Hon går med på att hjälpa honom, trots risken att själv bli en måltavla. Tillsammans kommer de allt närmare en lösning, men ju fler trådar som knyts ihop desto fler hemligheter verkar Emma ha ...

Hämndlysten och fast besluten att skipa sin egen sorts rättvisa, går Milnes jakt på sanningen en blodig väg, som dessutom leder till en mörk hemlighet som är obönhörligt länkad till hans eget dunkla förflutna.

Medelbetyg: 4,5 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En bra dag att dö :
2009-02-03 03:15
den är underhållande och rolig men inte alls i samma klass som den första boken om milnes. hoppas på fler!
Betyg 3
2009-09-22 13:33
Tyckte den här boken var en frisk fläkt bland deckarna! Att se saker från ett lite annorlunda perspektiv än den pressade polisens, det var fart hela tiden, en bra grundhistria och en bra huvudperson.
Den är lätt att läsa, tar inte emot alls, men som vanligt är det alltid grymma historier som dras upp!
Betyg 5
2013-01-22 09:01
Mycket bra och snabb, en hård bok !
Betyg 5
Liknande böcker:
Öppna din famn
 G. Årestad
Lilla Anna flyttar saker
 I. Sandberg
I enslig gård
 M. Jeffmar
Storebrorsan
 U. Stark
Blues för en blond dam
 I. Thelander
Blues för en blond dam
 I. Thelander
Blues för en blond dam
 I. Thelander
Systern från havet
 U. Stark