bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Fördjupade studier i k..
Liknande böcker:
Silvretsrike
 C. Iggulden
Den obetänksamme älskaren
 L. Panduro
Lånat silver och kross..
 E. Klingberg
Ett julmirakel om dage..
 P. Alexander
Tango i Tabernaklet
 K. Brunk Holmqvist
Vaxade juveler och brä..
 E. Klingberg
Folk med ångest
 F. Backman
Skogsnävan
 K. Brunk Holmqvist
Totalskada
 H. von Zweigbergk
Resa i månljus
 A. Szerb

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerFördjupade studier i katastrof-fysik

 
Originaltitel: Special Topics in Calamity Physics
Författare: Marisha Pessl
Genre: Roman
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9789127116351
 
Spänning:  6
Lärorik:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


"Jag skrev den här redogörelsen ett år efter att jag hittade Hannah död. Jag trodde att jag hade lyckats utplåna alla spår av den där natten inom mig. Men jag hade fel. Varje natt när jag slöt ögonen och försökte sova såg jag henne framför mig igen, precis som jag fann henne, hängandes från en tall i en orange förlängningssladd. Nacken var bruten som en tulpanstjälk och ögonen såg ingenting.
Eller så var det just det som var problemet. De hade sett allting."

Sextonåriga Blue har aldrig bott på samma plats i mer än en termin. Tillsammans med sin pappa, den erkände gästprofessorn, har hon rest runt i USA och fått det mesta av sin skolundervisning i bilen. Trots detta, eller kanske just därför, är Blue en toppstudent som vet mer om den klassiska litteraturen än om det liv som tonåringar förväntas leva. Men när Blues pappa plötsligt beslutar sig för att Blue ska tillbringa hela sitt sista år i high school på ett och samma ställe, tar hennes liv en oanad vändning. På ärevördiga St. Gallway School blir hon indragen i en grupp studenter som kallas "De blåblodiga" och vars tillvaro kretsar kring Hannah Schneider, skolans karismatiska filmlärare. Snart befinner sig Blue i en komplicerad härva av konspirationer, svek och dödUtdrag ur boken:
Jag önskar att jag kunde säga att jag var en Jane Goodall, den oförvägna främlingen i främmande land som utförde ett( banbrytande arbete utan att rubba den naturliga hierarkin. Men pappa sa utifrån hans erfarenheter av stamkulturer i Zambia får en titel mening endast när den backas upp helt och fullt av andra, och jag är övertygad om att om någon frågade den brunbrända långbenta sportisen så skulle hon säga att om jag promp måste vara en Jane så inte var det en Jane Goodall, inte heller en Tarzan-Jane, en Calamity Jane, en vad hände med Baby Jane och defintivt inte en Jayne Mansfield. Jag var snarare en Jane Eyre före Rochester, någon som den brunbrända sportisen skulle reagera på genom att antingen säga Jag vet inte vem du snackar om eller Jaså, hon.

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Fördjupade studier i katastrof-fysik :


bonadea 2009-01-05 15:16
Detta är en toppen bok, samtidigt är den skriven på lite annorlunda sätt, den kan vara lite svår så den citerar och hänvisar till andra böcker, vad andra kända människor har sagt osv. Men handlingen är jätte bra och alla karakterär är väl genomtänkta med intressana personligheter. Blue är en tjej man tycker om, och jag tror att det är lätt att känna igen sig i henne för trots hennes höga inteligens är hon den blyga, observerande, gråa (innan hon lär sig framhäva sin skönhet) tjej som vi alla har varit nån gång i livet. Fördjupade studier i katastrof-fysik är en bok som har en självklar och evig plats i min bokhylla.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Fördjupade studier i katastrof-fysik


  Köp boken som film på cdon: